FOTO Iarna a pus stăpânire pe judeţul Suceava. Zăpada a depăşit în unele localităţi şi jumătate de metru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada a pus stăpânire pe judeţul Suceava. FOTO Facebook/ Cătălin Urdoi
Zăpada a pus stăpânire pe judeţul Suceava. FOTO Facebook/ Cătălin Urdoi

După ninsoarea pornită de sâmbătă seara (17 martie 2017, judeţul Suceava este acoperit de zăpadă, iarna revenind în forţă, după câteva zile în care temperaturile au fost pe timpul zilei peste 10 grade Celsius.

Pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, iar astăzi, peste 100 de poliţişti acţionează pentru fluidizarea traficului dar şi pentru depistarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Poliţiştii le recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă sau de deszăpezirii, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.

Evitaţi să folosiţi frâna de picior în mod brusc. Dacă este absolut necesar să frânaţi, faceţi-o cât mai uşor cu putinţă şi nu ridicaţi piciorul în momentul în care simţiţi în pedală activarea ABS-ului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru accelerările în trombă, care vor face ca roţile să-şi piardă aderenţa şi să se învârtă în gol.

Alte ştiri pe această temă:

În nordul Republicii Moldova, stratul de zăpadă a ajuns până la 15 centimetri

Strat de 30 de centimetri de zăpadă pe un drum din Suceava. Drumarii nu au intervenit deloc deşi a nins toată noaptea

Cum circulăm pe vreme rea şi de ce luminile de întâlnire trebuie folosite şi ziua, sfaturi de la poliţişti

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite