Cum se prepară deliciosul ştrudel cu fructe de pădure. Reţeta de post care-i încântă deopotrivă pe cei mari şi mici
0A început postul Paştelui. Iată un motiv în plus să preparaţi gustosul ştrudel cu fructe de pădure pentru persoanele care vă sunt dragi. Reţeta este uşor de pus în practică pentru că aveţi nevoie de doar patru ingrediente.
Ştrudelul cu fructe de pădure este un desert care n-ar trebui să lipsească pe masa răsfăţaţilor în perioada postului. Este delicios, se prepară uşor şi nu necesită un timp lung de coacere. Aveţi nevoie de patru ingrediente: 1 pachet de foietaj de post, 300 de grame de fructe de pădure congelate, 150 de grame de zahăr şi 50 de ml de apă.
Pentru început, se pun fructele de pădure congelate într-un vas, împreună cu zahărul. Întreaga compoziţie se lasă la foc, până când se transformă într-un sos vâscos. Sosul se lasă la răcit, timp în care se dezgheaţă aluatul de post şi se taie în şase.
”Lăsăm un spaţiu în mijlocul aluatului unde vom pune umplutura, iar pe laterale facem tăieturi de circa 2 cm. Din cei 50 ml apă si 3 linguri de zahăr facem un sirop. Ungem suprafaţa cu ajutorul unei pensule.
Punem în miljoc umplutura (nu puneţi foarte multă fiindcă vă curge la copt). Începem să împletim aducând fâşiile laterale peste umplutura cât mai strans posibil. Presam capetele cu o furculiţă ca sa nu curgă umplutura. Le asezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi le ungem cu sirop. Le dăm la cuptor, la foc iute, până se rumenesc. Se servesc reci, eventual presărate cu zahăr pudră”, se arată pe sfatulparintilor.ro.