Bărbatul care a măcelărit un poliţist pe peronul gării din Suceava s-a sinucis. El a fost găsit fără suflare în celula din Penitenciarul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Beşa, individul care l-a omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani.

Ioan Beşa, criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de către gardienii închisorii marţi, 26 septembrie, în jurul orei 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Beşa se afla singur în celulă şi se pare că s-ar fi sinucis cu un ştreang improvizat cu care şi-a legat picioarele, iar apoi l-a înfăşurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit Ioan Beşa.

Zilele trecute, Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Ioan Beşa, de 23 de ani, din comuna Valea Moldovei, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat.

Anchetatorii au stabilit că victima, Sorin Vezeteu, lucra în cadrul MAI, având funcţia de agent şef adjunct de poliţie în cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava. În seara zilei de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de şeful său ierarhic, poliţistul Sorin Vezeteu se afla în timpul serviciului.

În jurul orei 20.30, în timp ce patrula singur pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, acesta a fost lovit cu un cuţit în zona cervicală pe neaşteptate şi fără vreun motiv de către inculpatul Ioan Beşa. Fiind luat prin surprindere, poliţistul a ales să o ia la fugă, pe peronul gării, în speranţa că va scăpa de agresor şi că va primi sprijin din partea colegilor săi.

Agresorul a pornit în urmărirea victimei, iar în momentul în care l-a ajuns pe poliţist, l-a lovit din nou de mai multe cu cuţitul pe suprafaţa corpului . În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la pământ, încercând însă fără succes să pulverizeze în aer şi nu în direcţia inculpatului sprayul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Inculpatul Ioan Beşa s-a aşezat peste corpul poliţistului şi i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuţit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco – abdominală. În cele din urmă inculpatul a fost îmbrâncit şi apoi ridicat efectiv de pe poliţist de către mai mulţi cetăţeni ce se aflau în apropiere, pe peronul gării. La faţa locului a sosit o ambulanţă, personalul medical constatând decesul poliţistului. Inculpatul a fost imobilizat şi încătuşat de colegii victimei, fiind apoi introdus în sediul poliţiei Trabsoirturi Feroviare aflat în incinta Gării Burdujeni.

„Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie emis de SML Suceava, moartea victimei V.C.S. a fost violentă, fiind cauzată de şocul traumatico-hemoragic caracterizat prin multiple plăgi tăiate profunde la nivel cervical, toracic, abdominal şi la nivelul membrelor. Leziunile provocate cu un corp înţepător – tăietor (cuţit) au fost fatale, între acestea şi deces existând o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”, au explicat procurorii suceveni.

Prin ordonanţa din data de 4 septembrie 2017, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de  omor în infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de  omor calificat.

La schimbarea încadrării juridice a faptei au fost avute în vedere mai multe criterii importante şi determinante cauzei, în condiţiile în care asupra victimei au fost exercitate cu sălbăticie un număr foarte mare (40) de lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, lovituri ce denotă ferocitatea acţiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferinţe fizice prelungite şi de maximă intensitate. Se are în vedere şi faptul că la un moment dat  deşi victima s-a prăbuşit la sol, inculpatul, fără milă şi-a continuat activitatea aplicându-i o ploaie de lovituri de cuţit în zona corpului.

„Fapta inculpatului Beşa Ioan, care la data de 20 iulie 2017 în jurul orei 21.30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava - staţia CFR Suceava şi având asupra sa un obiect tăietor-înţepător apt de a produce moartea (cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm) a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave, repetate şi de intensitate ridicată asupra victimei V.C.S. (agent şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu) aplicându-i multiple lovituri cu acel obiect în zone vitale ale corpului (un număr de 40 lovituri) cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat”, au mai explicat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Criminalul poliţistului omorât pe peronul Gării Burdujeni riscă închisoare pe viaţă. Filmul complet al agresiunii abominabile

Criminalul care a ucis un poliţist în Suceava are un frate dat în urmărire internaţională

Disperare la înmormântarea poliţistului măcelărit la Suceava. Carmen Dan, vizată: „Este strigătul unui tată pe care-l aşteaptă copilul acasă“

Marian Godină, despre poliţistul omorât în gara din Suceava: „Dacă avea poliţistul salariul mai mare, nu l-ar fi omorât descreieratul acela?”

Cine este criminalul care a omorât un poliţist la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Ucigaşul n-a avut o problemă cu agentul-şef, ci cu uniforma de poliţist

Mesajul dur al colegilor poliţistului ucis la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit: „Câţi mai trebuie să murim, doamna Ministru?“

Poliţist omorât de un individ care l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta, dar nu o regretă: „M-au închis pe nedrept”

Lider sindical în Poliţie, după moartea violentă a unui coleg la Suceava: „Carmen Dan să ia măsuri sau să-şi dea demisia”

Peronul gării unde un poliţist a fost omorât cu zeci de lovituri de cuţit s-a transformat în loc de pelerinaj: „Păcat, pleci şi nu ştii dacă te mai întorci acasă”

Poliţistul ucis în gara din Suceava, decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler  de preşedintele Iohannis

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite