Sibiu: Copiii vor descoperi cerul din Muzeul ASTRA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ateliere de lectură populară, observarea cerului prin telescop şi concursuri de desen fac parte din programul pregătit de reprezentanţii muzeului. Serile de astronomie vor continua pe tot parcursul verii.

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” propune elevilor sibieni o serie de manifestări menite să susţină programele culturale organizate cu ocazia „Anului Internaţional al Astronomiei”. Astfel că, la doar o lună de la succesul înregistrat în cadrul Nopţii Muzeelor, când sibienii interesaţi au asistat la prelegerile şi analizele realizate de specialişti în domeniul astronomiei, muzeografii au decis să continue seria de activităţi educative realizate în muzeu. Proiectul „Observatorul astronomic. Viziune populară asupra cerului” este dedicat elevilor sibieni din clasele genarale şi se va desfăşura până în 15 septembrie.

Copiii, mai aproape de astre

Primii care vor lua parte la serile de astronomie organizate de reprezentanţii CNM Astra vor fi elevii de la Şcoala Generală nr. 8, care vor participa la programul propus pentru această seară. Activităţile se vor desfăşura la pavilionul Etno-Tehno-Parc, începând cu ora 20.00 şi includ prezentarea unor informaţii despre astre, observarea cerului prin intermediul telescopului şi o serie de ateliere practice în care copiii vor fi implicaţi direct. „În prima parte, elevii vor asista la o prezentare power point despre importanţa astronomiei, realizată de Ania Ţiţei, astronomul nostru voluntar, după care vor participa la ateliere de lectură populară, în cadrul cărora vor afla legende legate de meteoriţi, soare şi pământ. Cea mai interesantă parte va fi însă cea în care copiii vor putea observa prin intermediul unui telescop cerul înstelat”, ne-a spus Adriana Capotă, muzeograf în cadrul CNM Astra. Ulterior, copiii vor participa şi la un atelier practic, în cadrul căruia vor desena corpurile şi fenomenele cereşti observate prin intermediul telescopului, urmând ca la sfârşitul proiectului, cei de la Astra să ofere un premiu surpriză pentru cel mai bun desen.
Program special şi de Sânziene
Tot o seară astronomică, însă ceva mai deosebită, va fi organizată de reprezentanţii muzeului şi în data de 24 iunie, când activităţile se vor focaliza pe importanţa sărbătorii de Sânziene. Programul din această seară se va adresa atât copiilor cât şi adulţilor şi se va desfăşura pe scena de pe lac. Curioşii vor putea astfel să asiste la o scenetă axată pe sărbătoarea sânzinelor, realizată de mai mulţi copii, sub îndrumarea profesorului Ioan Sorin Apan, membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România şi vor putea profita de ocazia de a vedea cerul, prin intermediul telescopului din muzeu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite