Mustăria tradiţională se redeschide în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
0
Mustăria tradiţională se redeschide la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ două tone de struguri.
Este un fapt cert că din cele mai vechi timpuri, mustul este o băutură naturală prezentă din plin în gospodăriile românilor. Tradiţia merge mai departe, drept pentru care vineri, 19 septembrie, ora 12:00, se va redeschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Cei interesaţi vor putea să urmărească pe viu cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani şi cu unelte similare celor din acele vremuri. Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie cu tradiţie din ţara noastră, care în trecut aranjau un loc special lângă podgorii unde îi serveau cu must proaspăt pe trecători.
Organizatorii vor folosi aproximativ două tone de struguri şi estimează că vor produce în jur de 1500 de litri de must. Nu vor lipsi din peisaj nici bucatele tradiţionale. Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni vor pregăti tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte surprize culinare. Mustăria va fi deschisă între orele 12:00 – 21:00.
Vă mai recomandăm:
FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor
La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.
Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran
La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.
Drumeţie de poveste pe vârful Negoiu, muntele de pe care se vede Dunărea
Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.
Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.
Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!