Doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, trimişi în judecată pentru furt calificat. Prejudiciul estimat în dosar este de 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Bota şi Vasile iancu, doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, au fost trimişi în judecată alături de alte trei persoane, într-un dosar de furt calificat în care prejudiciul estimat de anchetatori este de 1 milion de lei.

Bota şi Iancu au fost ridicaţi de poliţiştii sibieni luni, 31 martie, fiind ulterior reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi arestaţi preventiv. Anchetatorii au făcut 11 percheziţii în Sibiu, Avrig şi Bradu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi din societăţi comerciale. Potrivit IPJ Sibiu, ”în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, o motocicletă, anvelope auto, televizoare L.C.D., componente , piese auto şi generatoare, bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2012- 2014. De asemenea, poliţiştii au identificat şi ridicat un pistol cu bile, precum şi muniţie, deţinute ilegal”.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la 1.000.000 de lei, susţin anchetatorii. Bota şi Iancu sunt foşti agenţi la Poliţia Rutieră din Sibiu, destituiţi din structurile MAI ”în urma a numeroase abateri şi sancţiuni disciplinare”.  

Trimişi în judecată pentru furt calificat

La aproape două luni de când au fost reţinuţi, cei doi foşti poliţişti, alături de alţi trei bărbaţi, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul judecătoriei Sibiu. 

Odată cu trimiterea în judecată, magistraţii au decis înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul foştilor poliţişti cu cea a arestului la domiciliu. Decizia este cu drept de contestaţie, iar dacă va rămâne definitivă foştii poliţişti au o serie de obligaţii, printre care aceea de a nu-şi părăsi locuinţele fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, aceea de a se prezenta la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi precum şi aceea de a nu comunica cu persoanele vătămate, cu martorii şi cu ceilalţi inculpaţi din dosar. Dacă decizia privind arestul la domiciliu rămâne definitivă, cei doi vor fi supravegheaţi de foştii lor colegi de la Poliţia Municipiului Sibiu. 

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Coşmarul unei sibience: bătută de un consilier local, femeia trăieşte acum în teroare. Dosarele ei sunt încă nefinalizate

Amalia Şerban, o sibiancă în vârstă de 37 de ani, şi familia ei, susţin că trăiesc de câteva luni un adevărat coşmar. Acuzaţiile se îndreaptă spre fratele femeii, consilier local într-o comună de lângă Sibiu. După ce a fost bătută de consilierul local, femeia a cerut şi a obţinut în instanţă ordin de protecţie. Consilierul neagă cea mai mare parte a acuzaţiilor. Două dosare penale, aflate de aproximativ 3 luni la Poliţie, nu sunt încă finalizate.

Instanţa a decis începerea judecăţii în cazul subprefectului Sibiului, Florin Orlăţan, într-un dosar de corupţie. Hotărârea nu este definitivă

După ce dosarul în care actualul subprefect al Sibiului este cercetat alături de mai multe persoane a stat în cameră prteliminară mai bine de două luni, instanţa a decis începerea judecăţii în acest caz. Hotărârea nu este definitivă.

Poliţiştii de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită au ieşit din închisoare. Aceştia vor fi arestaţi la domiciliu

Ioan Marius Datcu şi Radu Gheorghe Ban, cei doi poliţişti de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită vor fi cercetaţi în arest la domiciliu. Decizia aparţine magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia şi este definitivă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite