Cum să-ţi asiguri o viaţă lungă şi sănătoasă. Strategia „bunelor obiceiuri“, cele 11 sfaturi pentru fericire şi bunăstare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Specialiştii spun că longevitatea “se învaţă” şi că dacă avem o viaţă ordonată cu obiceiuri sănătoase putem trăi mai mult şi mai liniştiţi.

Dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicament din Banat susţine că oricine poate  ţine cont de câteva reguli simple care sprijină longevitatea. Faur ne-a oferut 11 sfaturi care să ne ajute.

“1. Fructele se mănâncă ca masă separată, cel mai bine nu după mese, pentru a evita fermentaţiile. Eu le mănânc sau ca mic dejun, sau ca masă de seară (numai fructe).

2. Fiecare masă s-o începi cu un aliment viu, crud, plin de enzime. Alimentele vii sunt: salatele de crudităţi, murăturile, borşul, moarea de varză, legumele cu frunze verzi.

3. Bea ceaiuri din plante. Chiar dacă eşti perfect sănătos, a consuma 1-2 ceaiuri din plante este o preţioasă adăugare la ritualul zilnic. Ceaiurile din plante sunt pline de antioxidanţi care opresc oxidarea colesterolului rău, scad trigliceridele, reglează glicemia şi ceea ce este mai important, micşorează inflamaţiile. Dacă nu îndulceşti ceaiurile din plante, îţi hidratează corpul şi te face mai vioi în toate. Eu când nu beau ceai pentru o anumită afecţiune, beau ceai de hibiscus. Îmi place foarte mult.

4. Sporeşte raportul alcalinitate/aciditate la 75/25.

Alimentaţia sănătoasă presupune ca rata zilnică să se compună din fructe şi legume 75-80% şi doar 25-20% altele (carne, lactate, grăsimi, ouă, cereale), care sunt acide. Legumele şi fructele furnizează şi substanţele nutritive pentru prelucrarea celorlalte.Crudităţile să fie mai mult decât 50% din hrană. Corpul uşor alcalin este sănătos. Dar atenţie, nu prea alcalin! La un pH al sângelui de 7,6 eşti în terenul precanceros.Dacă faci pe dos într-ale hranei, te situezi pe contrasensul vieţii. Te îmbolnăveşti cu lingura şi cu furculiţa, dar pretinzi a nu şti de unde ţi se trag suferinţele.

5. Practică zilnic postul intermitent. Indiferent câte mese mănânci, mănâncă-le într-un interval de 8 ore. Dacă respecţi raportul alcalin/acid de 75/25, asta va furniza corpului tău minerale, vitamine, antioxidanţi şi fitonutrienţi. Să nu lipsească ceapa, usturoiul, prazul, ce adaugă sulf în dieta ta şi alină inflamaţiile.Consumă alimente colorate ca un curcubeu viu.

6. Nu neglija Q10!  Este o coenzimă necesară pentru producerea de energie în fiecare celulă a corpului tău şi este un puternic antioxidant pentru fiecare celulă a corpului tău.Pe măsură ce trec anii, corpul tău produce mai puţină coenzima Q10, iar dacă iei medicaţie pentru scăderea colesterolului, pierzi şi mai multă coenzimă Q10.

7. Foloseşte condimente naturale! Pe lângă faptul că dau gust mâncării – este o modalitate de a-ţi spori sănătatea. Ele sunt ierburi sau seminţe din plante, uscate, concentrate pline de antioxidanţi. Nu trebuie să faci altceva decât să le presari peste fiecare fel de mâncare şi vei alimenta corpul cu un impuls energetic foarte necesar.

8. Nu mai sta în fund. Stai pe jos când te uiţi la TV, când joci jocuri de societate, petreci timp cu familia. Ştiinţa a constatat că scaunele, canapelele, tabureţii au fost recent introduse în viaţa de zi cu zi şi fac mai mult rău decât bine sănătăţii.

9. Mângâie un animal de companie! Cu dragostea lor necondiţionată, animalele de companie scot bunătatea ascunsă din tine şi adaugă negreşit ani buni vieţii tale. Alte beneficii: un stres mai redus, presiune sanguină mai redusă.

10. Aruncă plasticul! Componentele plasticului, precum BISFENOLUL A şi ftalaţii pot întrerupe funcţia glandulară şi în mod deosebit pot bloca funcţionalitatea tiroidei. Pot genera obezitate, boli cardiace, cancer la sân şi prostată. Utilizează sticla, porţelanul sau inoxul pentru sticlele de apă şi nu pe cele de unică folosinţă.Nu încălzi mâncarea în vase din plastic şi evită să bei din ele băuturi fierbinţi.

11. Rezervă 15 minute în fiecare zi, ca să te conectezi, să respiri profund şi ritmic şi să te rogi. Sunt activităţi care te conectează la sistemul nervos parasimpatic care îţi îmbunătăţesc sănătatea şi longevitatea. Concentrarea asupra respiraţiei în practica rugăciunii sau a meditaţiei a demonstrat că micşorează presinea sanguină şi cortizonul, îmbunătăţeşte funcţia imunitară, micşorează anomaliile ritmului cardiac, îmbunătăţeşte fluxul sanguin cerebral, activează telomeraza, o enzimă ce frânează procesul de îmbătrânire."

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite