Râmnicu Vâlcea: Bătălie pe locurile de comercializare a mărţişoarelor
0Peste 200 de comercianţi au depus cereri, la primărie, în ultimele două zile, prin care solicită locuri de comercializare a mărţişoarelor.
De frică să nu rămână fără loc de comercializare a mărţişoarelor, sute de comercianţi au depus pe trei şi patru ianuarie 2011, cereri la sediul primăriei. „Până astăzi, avem peste 200 de cereri depuse la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni pentru cele aproximativ 235 de amplasamente", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului. Din cele 235 de amplasamente, 180 vor fi în zona Centrală a oraşului, 40 în cartierul Ostroveni şi 15 în zona Nord. „Vreau să obţin neapărat un loc să îmi comercializez mărţişoarele. Am înţeles că sunt sute de cereri pentru amplasamente, dar sper să fiu şi eu printre cei norocoşi. Am muncit toată vara să strâng flori şi diverse plante pe care le-am presat şi apoi am facut mărţişoarele din ele. În februarie şi martie sper să scot şi eu ceva bani", a precizat Ilie Vizitiu, din Râmnic.
156 de lei un amplasament, în zona Centrală
La primărie se primesc cereri pentru obţinerea unui amplasament şi în zilele următoare. Perioada în care se desfăşoară acest tip de comerţ este 23 februarie - 8 martie. Taxele de utilizare a domeniului public nu au fost încă stabilite. „Preţurile sunt la fel ca şi anul trecut. Un comerciant va plăti în zona Centrală pentru un amplasament 156 lei pe două săptămâni, iar în Ostroveni şi Nord 117 lei. Dacă solicitantul vrea o perioadă mai lungă de timp taxa va creşte", spune Daniel Ionescu. După stabilirea exactă a amplasamentelor, primăria le va repartiza solicitanţilor locurile. Comercianţii din Râmnic şi locuitorii cu domiciliul în municipiu vor avea întâietate la repartizarea locurilor, deoarece primăria vrea ca cetăţenii din oraş să aibă o sursă de venit. În perioada în care, sunt comercializate mărţişoarele în zona Centrală, meşterii populari care vindeau obiectele tradiţionale, în această zonă, nu vor mai fi în municipiu.