Ploieşti: Cu muzeografii în excursie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta s-a inaugurat Clubul de vacanţă oferit de reprezentanţii Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova şi de cei ai Clubului de Turism şi Arte „Escamonde”.

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova şi Clubul de Turism şi Arte „Escamonde” Ploieşti au lansat, la 1 iulie, Clubul de vacanţă pentru elevi. „Ne-am gândit la acest club pornind de la ideea că vor fi mai puţini bani pentru plecări dese pentru o mare parte dintre copii. Copiilor le sunt oferite anumite activităţi în cadrul muzeului şi pot participa la cele care îi interesează”, explică directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Emilia Iancu.

Activitatea va consta în cursuri de fotografie, turism montan, ecologie, alpinism, orientare sportivă, proiecţia seriei de filme documentare „Planet Earth”, precum şi a altor filme tematice, prezentarea celor mai interesante aspecte din natură, cum ar fi flora, fauna, protecţia mediului. „Copiii primesc o legitimaţie şi pot lua parte la toate activităţile desfăşurate de muzeu în intervalul orar  9.00-16.00, ei au inclusiv posibilitatea de a vizita alte secţii ale muzeului gratis, în baza acestei legitimaţii”, mai spune Emilia Iancu.

De la teorie la practică
Muzeografii vor ţine lecţii interactive cu ajutorul unui bogat material tehnico-documentar.  Noţiunile predate vor fi puse în practică prin intermediul unor excursii de o zi, la Sinaia, Muntele Roşu, Ciucaş sau în alte locaţii, drumeţii coordonate de specialiştii instituţiei şi câţiva profesori. Până acum s-au înscris 25 de tineri care au participat la primele lecţii despre microscopie şi aspecte de mediu. Părinţii tinerilor care doresc să se înscrie în acest club trebuie să-şi supravegheze copii şi să se convingă în fiecare zi de prezenţa lor la cursuri.

„Am dori să ţinem legătura pemanent cu părinţii copiilor care fac parte din club, în special cu cei ai elevilor mai mari de vârstă, pentru a nu exista situaţii în care tinerii spun că vin la club dar de fapt ei se duc în altă parte. De asemenea, cei care doresc să facă alpinism de performanţă sau să urmeze anumite trasee montane sunt informaţi că pot alege aceste variante numai alături de părinţii lor, nu şi în cadrul orelor petrecute la Clubul de vacanţă al muzeului, unde există anumite programe şi trasee bine stabilite din timp”, spune directorul.

Costurile distracţiei
Între orele 9.00-16.00, trei zile pe săptămână tinerii pot participa la activităţile organizate de muzeografi, pot adresa întrebări şi afla răspunsuri. Pentru aceste servicii, fiecare elev va achita lunar o sumă de 30 de lei, iar costurile pentru echipamentul şi toate cele necesare drumeţiilor vor fi suportate tot de către elevii interesaţi de aceste excursii.



     

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite