Ploieşti: Autorităţile se pregătesc de deszăpezire cu... licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile se pregătesc de iarnă Foto: arhivă
Autorităţile se pregătesc de iarnă Foto: arhivă

Licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Prahova este pe ultima sută de metri, astăzi, fiind ultima zi în care cei interesaţi se puteau înscrie.

„Pe 1 noiembrie va avea loc licitaţia, iar a doua zi, vor fi anunţate firmele câştigătoare. Până în acest moment, nouă societăţi comerciale şi-au depus dosarele în vederea participării", declară Antoaneta Varga, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.

Reprezentanţii CJ spun că nu există riscul ca până la validarea rezultatelor drumurile din judeţ să nu fie deszăpezite. Pe de o parte, pentru că CJ Prahova are un contract cu o agenţie de meteorologie, care îi anunţă permanent despre starea vremii, ninsorile fiind excluse în perioada următoare, iar pe de altă parte, pentru că societăţile comerciale care au câştigat licitaţiile de anul trecut au obligaţia să intervină pentru efectuarea unor eventuale lucrări, până la validare.

Probleme anul trecut

Anul trecut, la licitaţia organizată de CJ Prahova, o firmă participantă a contestat rezultatul, astfel că rezultatele au fost validate abia după câteva zile bune. „Încă nu am anunţat valoarea licitaţiei care va avea loc în data de 1 noiembrie, urmând ca atunci când vom anunţa firmele câştigătoare să facem publice şi valorile atribuite fiecărei societăţi în parte", mai spune Antoaneta Varga.

În depozitele Secţiei de Drumuri Naţionale Ploieşti sunt stocate 300 de tone de sare şi 200 de metri cubi de nisip, din rezerva de anul trecut, care pot fi folosite pentru deszăpezirea rutelor naţionale care tranzitează judeţul. Alte 11.000 de tone de sare şi 9.500 de metri cubi de nisip vor ajunge la Ploieşti, reprezentând necesarul din această iarnă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite