Un muzeul ploieştean promovează imaginea României
0Edificiul cultural se compune din colecţii ale diverselor opere de artă realizate de artişti români şi străini, toate lucrările putând fi admirate doar în mediul virtual.
Henri Coandă, Traian Vuia, Ecaterina Teodoroiu reprezintă câteva dintre figurile importante pe care Nicolae Ioniţă le va introduce în curând în Muzeul Virtual al Neamului Românesc, un muzeu care există doar online, în România.
Cele peste 1.500 de lucrări de artă, aranjate în 250 de colecţii, pot fi admirate pe site-ul www.personality.com.ro.
Caricatură, grafică, ilustraţie din opere celebre, sculptură, pictură în ulei şi orice alte lucrări, realizate de artişti de pe toate continentele, sunt prezente în impresionanta colecţie a ploieşteanului.
„Aveam de primit două sculpuri din Argentina, însă artistul argentinian mi-a spus că nu mi le poate trimite, aşa că am rugat Ambasada României să mă ajunte să intru în posesia lor. Aştept acum un răspuns din Argentina, mai ales că lucrările sunt foarte firave", spune Ioniţă.
Promovarea imaginii României
Nicolae Ioniţă este pasionat de caricatură încă de la vârsta de 11 ani şi şi-a dedicat viaţa desenelor umoristice.
De profesie inginer mecanic, ploieşteanul şi-a transformat pasiunea pentru desen într-o colecţie de lucrări de artă, reuşind să adune, din 2000 şi până în prezent, reprezentările a peste 220 de personalităţi româneşti, realizate de artişti din 127 de ţări.
În muzeul său sunt expuse figuri celebre, de la Burebista, Traian sau Decebal, alături de alţi conducători de seamă, ajungând chiar şi la Ceauşescu, dar şi importante personalităţi din literatură, artă, economie şi diferite alte domenii.
„Doi artişti mi-au trimis, pe lângă lucrările pe care eu le-am cerut şi două reprezentări, una a Nadiei Comăneci şi cealalată a preşedintelui Traian Băsescu. Le-am introdus în paginile muzeului, deşi sunt singurele lucrări care au fost acceptate la cererea autorilor", mai spune colecţionarul.
Caragiale deţine mii de ipostaze
Cea mai mare colecţie a lui Nicolae Ioniţă îl reprezintă pe dramaturgul român Ion Luca Caragiale.
„Muzeul Virtual al Neamului Românesc a fost creat din dorinţa mea de a da tuturor posibilitatea de a vedea gratuit aceste lucrări şi de a face o bună reclamă ţării noastre, în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii", explică ploieşteanul.