1400 de locuri la şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj. Cum se va desfăşura examenul de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina FOTO scoalapolitie.ro
Elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina FOTO scoalapolitie.ro

Examenul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj va fi organizat în acest an, în mod excepţional, în luna martie. 1483 de locuri au fost puse la bătaie de Minisetrul de Interne pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră de poliţist.

 Zece dintre aceste locuri sunt rezervate pentru Serviciul de Informaţii Externe, iar cinci pentru Direcţia Generală Anticorupţie, însă cele mai multe locuri, peste o mie, sunt pentru arma Ordine Publică.

Ministerul de Interne a anunţat că înscrierea pentru admiterea în şcolile de subofiţeri încep în data de 15 februarie, iar ultima zi pentru depunerea dosarelor este 28 februarie, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. Cererile se depun la sediul inspectoratelor judeţene.

Pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina, cea mai mare unitate de învăţământ postliceal aflată în subordinea MAI, are alocate 1283 de locuri pentru sesiunea de admitere din martie. De regulă, concurenţa este de 4 candidaţi pe un loc, aşadar în martie, în Câmpina ar trebui să ajungă cel puţin 5000 de tineri. Având în vedere restricţiile sanitare care cel mai probabil vor fi în vigoare şi peste o lună, organizarea sesiunii de admitere va fi extrem de complicată.

Sunt luate în calcul două scenarii cu privire la organizarea examenului de admitere. Fie candidaţii susţin examenul în cadrul mai multor centre de examinare din ţară, fie concursul se va susţine în mod clasic, la Câmpina cu respectarea unor restricţii sanitare suplimentare. Decizia va fi luată în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de COVID-19 la nivel naţional.

Oricare va fi decizia, nu este clar unde se vor caza miile de candidaţi. În anii trecuţi, cei mai mulţi îşi găseau gazdă în oraş sau în localităţile învecinate, acum este puţin probabil că localinicii să fie dispuşi să primească în casă persoane străine, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus. Examenul de admitere la Şcoala de Poliţie durează zece zile, fiind vorba despre o serie de probe eliminatorii până la testul scris.

O decizie în acest sens se va lua în cel mai scurt timp, spun surse din cadrul unităţii de învăţământ, dar totul depinde de numărul de candidaţi înscrişi şi de evoluţia pandemiei. În cursul zilei de 2 februarie, Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina va posta pe site-ul oficial date cu privire la calendarul admiterii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite