Pitesti: Maşinile primăriei Piteşti puse sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal la primăria Piteşti. O parte din bunurile instituţiei au fost puse sub sechestru, după ce o piteşteancă a câştigat un proces şi trebuie să primească aproximativ 300.000 de euro.

O parte din bunurile primăriei oraşului Piteşti a fost pusă sub sechestru asigurator. Mai exact, ieri, în jurul prânzului, la sediul instituţiei a ajuns executorul judecătoresc Eugen Fieraru care a dispus, în baza unei hotărâri definitive şi irevocabile, punerea sub sechestru a două autoturisme, o Skoda cu care se plimba edilul Tudor Pendiuc şi o camionetă. Următorul pas era să intre in biroul primarului în ideea să pună sub sigiliu bunurile din interior, numai că uşa era încuiată.

Cum s-a ajuns la această situaţie?
Piteşteanca Lucia Frâncu, în vârstă de 63 de ani, este cea care a câştigat în instanţă un proces intentat primăriei Piteşti: „Prin anul 1968 părinţii mei au fost daţi afară dintr-o casă ce era situată în cartierul Craiovei pe motiv că nu au plătit impozitul. Atât terenul cât şi casa au intrat în proprietatea primăriei. Atunci lucrurile au rămas aşa numai că ulterior am demonstrat că plata fusese făcută. În anul 2000 am acţionat în judecată Primăria Piteşti şi, după opt ani,  judecătorii mi-au dat câştig de cauză. Cum terenul şi casa au fost evaluate la 284.000 de euro, primăria trebuie să-mi dea această sumă. Nu spun eu asta ci hotărârea definitivă şi irevocabilă. Pentru că nu am primit nimic înapoi, am recurs la punerea sub sechestru. Unde au avut părinţii mei casă s-a înălţat un bloc şi nu mai am cum să-mi primesc terenul. Nu cer nimic în plus, decât ceea ce este al meu. Ştiu că nu am cum să-mi recuperez suma respectivă, dar cel puţin evaluăm o parte din bunurile găsite”, ne-a spus Lucia Frâncu.

Poliţiştii au fost reclamaţi la IGPR
Potrivit executorului judecătoresc Eugen Fieraru, punerea sub sechestru asigurator a bunurilor găsite în biroul primarului Tudor Pendiuc trebuie făcută fie în prezenţa edilului fie în prezenţa poliţiştilor. Numai că până la urmă executorul a întocmit procesul verbal în care a notat că acţiunea a fost obstrucţionată chiar de către oamenii legii. Tudor Pendiuc a fost plecat cu probleme de serviciu la Bucureşti, iar ofiţerii au plecat din sediul primăriei, fără să motiveze de ce.  „Am făcut adresă către Secţia de Poliţie numărul 1 pentru a asista la acţiune. Au venit trei poliţişti, dar după câteva minute au plecat. De ce, nu ştiu...Am sunat să văd ce se întâmplă şi mi s-a spus că a fost furat un scuter şi au fost nevoiţi să se deplaseze acolo. Este inadmisibil!”, a spus Eugen Fieraru. Acesta nu s-a lăsat aşa uşor şi a sunat chiar şi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, spunând că poliţiştii de la secţia 1 nu îi acordă sprijinul de care are nevoie. După vreo trei ore de aşteptări, Eugen Fieraru a părăsit sediul primăriei Piteşti, spunând că va reveni într-o altă zi, când va putea duce la bun sfârşit punerea sub sechestru.

Viceprimarul : „Recunoaştem dreptul de proprietate”
Primarul Tudor Pendiuc nu a fost de găsit. La toată acţiunea a asistat în schimb viceprimarul Tudor Ionică: „Nu am ştiut nimic....Am aflat chiar la momentul sosirii lor că e vorba de o executare silită. Recunoaştem dreptul de proprietate, recunoaştem hotărârea instanţei, drept pentru care ne-am adresat Fondului Proprietatea care reglementează astfel de situaţii. Am avut foarte multe situaţii de această manieră care au fost rezolvate de la caz la caz. Avem şi alte bunuri care puteau fi executate...Noi suntem în procedură de contestaţie şi vom vedea. Primăria are mult mai multe bunuri dar sunt bunuri publice, de care nu dispune orice după bunul plac”, a completat viceprimarul municipiului Piteşti. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite