Tainele vinului, dezlegate la Iaşi. Sute de persoane au degustat soiurile expuse la „Zilele Vinului“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg de vinuri la Iaşi
Târg de vinuri la Iaşi

Ieşenii care vor să cunoască tainele vinului pot să vină astăzi la Hotel Traian, care găzduieşte până la ora 20.00 a doua ediţie a evenimentului „Zilele Vinului“.

Iaşi: Conacul unde se dezleagă limbile oamenilor (Foto şi Video)

Evenimentul va cuprinde expoziţii de vinuri, degustări, dar şi seminarii de vin. 500 de vizitatori au fost la prima zi a expoziţiei. 17 producători şi importatori au expus în cadrul târgului. „Noutatea din acest an constă în vinurile albe, nou lansate anul acesta din recolta 2011. Am amenajat şi o zonă pe centru unde sunt grupate soiurile autohtone româneşti: Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească şi Fetească Neagră“, a spus Răzvan Avram, coorganizator al târgului.

Expoziţie de vinuri

Expoziţia va fi deschisă astăzi, de la ora 13.00 la 20.00. Vizitatorii trebuie să plătească un bilet de 15 lei pentru a avea acces la expoziţie şi pentru a degusta cele mai celebre soiuri de vin din România, asistaţi de somelieri. Pentru un bilet de 35 de lei, ieşenii pot beneficia şi de un prânz la Hotel Traian „all you can eat".  

„Otilia Chiriţă, doctor în enologie, va susţine un seminar degustativ de aproximativ 50 de minute, în care participanţii vor descoperi diferenţele dintre podgoriile României. Aceste seminarii constituie o bună oportunitate de pregătire atât pentru simplii amatori pasionaţi, cât şi pentru profesioniştii care intenţionează să activeze în domeniu", au spus organizatorii.

Cu această ocazie, Organizaţia somelierilor din România va racola experţi pentru concursul naţional de somelarie, care va avea loc la Bucureşti, în toamnă.

Citeşte şi: Lupte în cuşcă la Sala Polivalentă din Iaşi. Cine este vedeta confruntărilor

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite