Rugby Club NMS Iaşi, în faţa primului sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugby-ul juvenil de la Iaşi va avea pentru prima dată o reprezentantă în Campionatul Naţional U14. Copiii de la Rugby Club Nord Master Sport (NMS) Iaşi vor participa în competiţia regională din Moldova.

„Este primul debut oficial al unei echipe ieşene în acest tip de campionat. La noi în divizie sunt opt echipe. Campionatul se desfăşoară pe sistem tur-retur. La finele etapelor, primele două echipe din clasament se califică la turneul final de la Bucureşti, unde vor veni cele mai bune formaţii din celelalte regiuni“, explică Bogdan Tufeanu, preşedintele Asociaţiei Rugby Club NMS Iaşi. Stadionul Terom este spaţiul de antrenament al micilor rugbişti ieşeni, dar şi locul unde aceştia vor susţine meciurile de pe teren propriu.

Ignoraţi de agenţii economici din Iaşi

Până la debutul noului sezon, programat în a doua jumătate a lunii septembrie, ieşenii au fost deja la trei turnee de pregătire ale Federaţiei Române de Rugby, urmând să participe la încă două. Lipsa de interes a agenţilor economici pentru acest sport îngreunează însă eforturile care se fac de mulţi ani la Rugby Club NMS Iaşi.

„Nu am avut bani de cantonament. Din păcate, chiar dacă băieţii au avut rezultate foarte bune la turnee, echipa supravieţuieşte numai prin sprijinul financiar al meu şi al părinţilor“, spune Tufeanu. Echipa este alcătuită în prezent din 16 sportivi de categorie juniori 4, respectiv de clasele VI-VII. „Până la primul meci ne vor mai veni încă cinci băieţi cu care să completăm lotul. Avem în pregătire sportivi şi mai mici care vor face pasul la juniori 4 când băieţii de acum vor trece la juniori 3“, încheie Tufeanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite