Hunedoara: Criza uită să lase ciubuc ospătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi ospătari renunţă la meserie din cauză că patronul lor ia în calculul salariului un ciubuc care nu există.

Criza financiară loveşte tot mai puternic în personalul angajat în domeniul serviciilor. Astfel că, barmanii, ospătarii şi cei care livrează pizza se plâng că hunedorenii nu mai lasă ciubuc sau că acesta este mult mai mic, faţă de anul precedent.

„Nu are rost să mai discutăm despre o mică atenţie pentru modul în care te-a servit barmanul. Oamenii au devenit atât de zgârciţi, încât aşteaptă să le dai rest şi 20 de bani. Se uită urât la tine, dacă le spui că nu ai să le dai rest nişte mărunţiş. La aceşti bani, în urmă cu un an, nici nu se uitau”, a spus Ovidiu Badea, barman.

Ospătarii sunt supăraţi pe clienţi

Şi dacă barmanii se plâng de lipsa micilor atenţii, nici pentru ospătari lucrurile nu merg mai bine. „Nici nu mai şti cum să-i serveşti şi să le zâmbeşti, ca să primeşti o mică atenţie. E jale mare! Nimeni nu mai aruncă un leu. Culmea e că patronul mă tot bate la cap cu ciubucurile zilnice. E adevărat, înainte de criză, câştigam, în medie, cam 30 de lei pe zi. Acum abia îmi scot banii de ţigări”, a spus Ioan Costea un ospătar din Deva. Criza i-a lovit şi pe cei care livrează pizza.  Succesul de dinainte de criză s-a epuizat!

Gata cu bacşişurile

„Am avut perioade în care timp de trei luni nu mi-am scos salariul de pe card. Trăiam din ciubuc. De când cu criza asta, abia aştept ziua de salariu. Alerg la bancomat ca disperatul, ca să pot să-mi plătesc ratele la bancă şi cheltuielile comune”, a declarat Radu Vaşcan, livrator de pizza în Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite