FOTO Podul devastat de pe Râul Strei a intrat în reparaţii. Cum arată podul de 100 de metri prăbuşit în câteva secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de peste Strei va fi refăcut. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Podul de peste Strei va fi refăcut. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de reconstrucţie a podului care traversează Streiul, în Bretea Română, au început. Investiţia asigurată din fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, este de circa şase milioane de lei. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, în toamna anului viitor se va putea circula pe noul pod.

Podul drumului judeţean care leagă satele Bretea Streiului şi Bretea Română a intrat în şantier, la un an şi jumătate de la data prăbuşirii. Podul, în lungime de peste 100 de metri a fost distrus în luna februarie a anului trecut, după ce un pilon a cedat, din senin.

Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat că până în toamna anului viitor sunt şanse mari ca lucrările e refacere a podului să fie realizate.

„Podul de la Bretea, având un timp îndelungat de exploatare s-a prăbuşit şi a fost nevoie de o intervenţie masivă pentru a fi reabilitat. Discutăm de un contract de aproximativ şase milioane de lei. Perioada de avizare şi de proiectare a durat ceva mai mult decât ne-am aşteptat, iar astăzi au început lucrările, termenul de finalizare stabilit fiind luna septembrie 2016”, a declarat, pentru adevarul.ro, Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
pod strei

Podul prăbuşit în râul Strei, în 18 februarie 2014, a dus la izolarea locuitorilor mai multor sate hunedorene de pe Valea Streiului, rutele alternative de traversare a râului Strei fiind situate în amonte sau în aval la distanţe de peste cinci kilometri. Un pilon a cedat, iar podul s-a rupt de la mijloc, în momentul în care pe şosea erau trei autoturisme. Podul avea o vechime de 40 de ani şi o lungime de peste 100 de metri.

podul strei

Vă recomandăm şi:

Comoară găsită de un tânăr, într-o pădure de pe Valea Streiului: inele, podoabe cu forme ciudate şi un topor vechi de peste două milenii

Mai multe bijuterii antice, cu forme ciudate, şi un topor vechi de peste 2.000 de ani au fost scoase la iveală de un tânăr pasionat de arheologie şi de căutarea comorilor. Autorul descoperirilor a predat piesele autorităţilor din judeţul Hunedoara.

FOTO Podul prăbuşit într-un minut a rămas ruinat peste un an. Ce soluţii au găsit localnicii pentru a traversa Streiul

A trecut mai bine de un an de la prăbuşirea podului peste râul Strei, în localitatea Streiului, iar autorităţile judeţene au anunţat că în curând vor începe lucrările de refacere a acestuia. Până la finalizarea lor, circa 3.000 de familii din satele de pe Valea Streiului sunt nevoite să ocolească pe mai mulţi kilometri pentru a ajunge cu maşinile la drumul naţional.

Misterele bisericii din Strei, veche din secolul XIII: icoanele batjocorite şi zeii somnului şi ai morţii de la temelia celei mai colorate biserici din Valea Streiului

Biserica din Strei este unul dintre cele mai vechi lăcaşe religioase din România. A fost ridicată în urmă cu aproape şapte secole din pietrele unei aşezări romane, iar din turnul ei se poate vedea panorama Văii Streiului. În biserica împodobită cu picturi şi icoane colorate nu mai au loc slujbe, dar monumetul istoric a rămas un loc legendar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite