Biserica “Sfântul Ioan Rusul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcaşul de cult a fost inaugurat în urmă cu doi ani, ocazie cu care au fost prezenţi la manifestare un sobor de preoţi însoţiţi de Episcopul Giurgiului, părintele Ambrozie

Cu siguranţă vă întrebaţi cine este Sfântul Ioan Rusul şi cu ce îi poate ajuta pe credincioşi. Preoţii spun că acest sfânt este prieten al lui Dumnezeu, care a reuşit ca prin viaţa pe care a dus-o să se facă iubit de oameni.
„Sfântul Ioan Rusul ne arată care este calea de urmat în această viaţă, ne îndrumă să credem numai în Dumnezeu şi nu în alte entităţi făcuţi de mâna omenească, bani, maşini, aparate electronice, mâncare, băutură, lux, droguri, prostituţie, care ne arată că poftele şi patimile trupului sunt gunoaie care ne omoară trupul şi sufletul” relatează în cartea sa „Noile minuni ale Sfântului Ioan Rusul”, preotul Gheorghe Nicolae.
O parte din moaştele Sfântului se află la biserica ce îi poartă numele. După spusele preoţilor, trupul sfântului s-a păstrat nestricat până în zilele noastre, tocmai pentru a răspândi celor care vin să se închine cinstitelor moaşte binecuvântare şi tămăduire sufletească şi trupească.

Pelerini din toată ţara

La inaugurarea bisericii, care a avut loc în luna mai 2009 au participat preoţi din toată Protoeria Giurgiu însoţiţi de Episcopul de Giurgiu, părintele Ambrozie. Cu toate că pentru a ajunge la lăcaşul de cult situat în mijlocul unei păduri din comuna Slobozia, sunt aproximativ trei kilometri de mers pe jos, sute de credincioşi atât din judeţul Giurgiu cât şi din localităţile învecinate vin în fiecare duminică şi cu ocazia sărbătorilor să se închine Sfîntului Ioan Rusul.
„Credincioşii care vin în lăcaşul nostru sfânt au bucuria de a vedea pe propria piele cât de mult îi ajută Sfântul Ioan Rusul atunci când i se solicită ajutorul. Aceştia vin să se roage pentru sănătatea familiei, reuşită în afaceri, promovarea examenelor, căsătorie şi multe altele” a decalrat pentru „Adevărul de Seară” preotul paroh Mihail Macarie Şotârcă, stareţul bisericii.

Istoria clădirii în care funcţionează lăcaşul

Până în anul 2009, în pădurea din Slobozia a funcţionat o unitate militară ,care dispunea de 11 depozite de armament. După ce terenul şi construcţiile existente au fost date de Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, Episcopiei Giurgiu, trei dintre clădiri au fost transformate în paraclis, corp de chilii şi o sală de mese pentru călugări.
„În chilii locuiesc şase călugări , doi dintre aceştia fiind hirotonisiţi, iar patru sunt fraţi de mănăstire. Separat, în curtea lăcaşului de cult a fost construit un altar de vară din lemn, care uimeşte prim frumuseţea şi naturaleţea sa privirile enoriaşilor care vzitează biserica noastră ” a mai afirmat preotul paroh, Mihail Macarie Şotârcă.

CASETĂ
În următoarea perioadă preoţii Bisericii „Sfântul Ioan Rusul” îşi doresc cu ardoare să reuşească să construiască în curtea lăcaşului un muzeu monahal, o bibliotecă şi o casă turistică pentru pelerinii care îi trec pragul.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite