Ajutoare elveţiene pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiativa a aparţinut lui Markus şi Michelle Spingler
Iniţiativa a aparţinut lui Markus şi Michelle Spingler

Un tir încărcat cu ajutoare umanitare din Elveţia a ajuns, zilele trecute, în judeţul nostru. Ajutoarele sunt destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu.

Donaţiile constă în articole vestimentare, obiecte de igienă personală, rechizite, pături, biciclete şi alte obiecte utile atât copiilor din căsuţele de tip familial, cât şi adulţilor cu dizabilităţi din centrele de recuperare neuropsihiatrică şi locuinţele protejate din Giurgiu.

Iniţiativa aparţine familiei elveţiene Markus şi Michelle Spingler care, alături de mai mulţi voluntari, au colectat aceste donaţii, le-au triat, iar cei doi soţi au venit personal în Giurgiu pentru a le aduce.

„Am demarat acest proiect cu mai multe luni în urmă, şi am primit un mare sprijin din partea locuitorilor Schaffnausen, localitate situată la 40 km de Zurich. Am făcut un singur apel prin ziarul local, am anunţat prietenii, vecinii, şi toţi au dorit să se implice”, declara Markus Spingler.

O parte a ajutoarelor au fost aduse la Centrul de la Oinacu, unde au fost preluate de către preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, pentru ca apoi să fie repartizate către instituţiile din judeţ, în timp ce restul au fost transportate la Grădinari.

„Vrem să le mulţumim elveţienilor care, prin intermediul unor alţi prieteni comuni, au răspuns apelurilor noastre şi au adus o serie de bunuri penru că, indiferent de volumul eforturilor noastre, un asemenea sprijin este, deopotrivă, încurajator pentru noi, dar ne şi ajută să completăm nevoile beneficiarilor noştri”, spunea Dumitru Beianu.

Acesta este al doilea transport de ajutoare venit din partea familiei Spingler, şi, aşa cum asigura reprezentantul voluntarilor elveţieni, lucrurile nu se vor opri aici.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite