Exclusiv: Interlopii din clanul Bua plăteau rate lunare de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şapte interlopi arestaţi ieri au adus acte în justiţie, care dovedesc că au restituit creditele de sute de mii de euro.Avocatul unuia dintre interlopi acuză organele de urmărire penală că nu au adus probe concrete, care să facă legătura între clanul Bua şi înşelăciuni.

CITEŞTE ŞI :

Galaţi: Fost candidat la primărie, actualmente mafiot

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

VIDEO/Membrii unei reţele mafiote asemănătoare cu a lui Sergiu Băhăian au fost arestaţi la Galaţi

Nimeni nu se aştepta ca membrii clanului Bua să recunoască înşelăciunile şi falsurile pe care le-au făcut, dar să aducă acte prin care să dovedească că au fost buni platnici la bănci, e deja prea mult.

De pildă, Dobrică Mihalache a arătat că a facut un credit de circa 50.000 de euro la bănci cu intenţia de a-şi cumpăra o locuinţă. El era angajat ca şofer şi primea un salariu de 2.000 de lei pe lună.  Toate contribuţiile la asigurările sociale şi de sănătate erau achitate la zi iar bărbatul a plătit ratele la timp pentru restituirea creditului timp de un an şi şapte luni de zile.

„Eu mă aşteptam ca la dosar să existe măcar nişte dovezi care să facă legătura între clientul meu şi faptele care i se impută. Nu am găsit decât nişte acuzaţii. Se vorbeşte de un prejudiciu de sute de mii de euro, dar ce fel de înşelăciune este asta când îţi achiţi ratele la bănci?”
, ne-a declarat avocata Beatrice Martiş, care îi acordă asistenţă juridică lui Dobrică Mihalache.

Procurorii DIICOT Galaţi susţin că au dovezi care fac legătura între membrii clanului Bua şi ţepele de sute de mii de euro date băncilor BCR şi Bancpost, dar şi unor societăţi comerciale.

„Sunt din clanul Pârlit, nu din clanul Bua”

Principala acuzaţie care li se aduce interlopilor este că s-au folosit de oameni ai străzii pentru a obţine credite de la bănci. Curios este însă că majoritatea suspecţilor au făcut credite în nume personal, ceea ce nu are sens. Este cazul lui Ioniţă Nicuşor, Dobrică Mihalache, Paris Feraru şi Maximilian Bulgaru.

Audierile de la Tribunalul Galaţi au fost presărate şi cu momente amuzante. Pe lângă clasică placă „nu sunt vinovat”, Gheorghe Feraru a ţinut să se precizeze că el face parte din clanul „Pârlit”, o grupare interlopă tot din zona Tecuciului, şi nu din clanul Bua, ai cărei membri sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Un alt amănunt interesant este că urmărirea celor 30 de persoane din cazul ţepelor bancare a început în 2007. Deci, anchetatorii au avut nevoie de aproape trei ani pentru a strânge probe şi a-i trimite în judecată pe suspecţi, perioadă în care aceştia au continuat să escrocheze bănci şi societăţi comerciale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii clanului Bua riscă să stea după gratii până la 20 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite