Cum ne folosim resursele interioare pentru a ne îndeplini visurile. „Este singura putere reală pe care o avem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: /www.centrulnatura.ro
Foto: /www.centrulnatura.ro

Mulţi dintre noi se bazează exclusiv pe puterea exterioară pentru a se manifesta în viaţa de zi cu zi. Conştientizarea şi accesarea puterii interioare ne aduce în postura de a putea scăpa de limitări, condiţionări, şabloane şi credinţe limitatorii.

Destul de puţine persoane fac diferenţa între puterea interioară şi puterea exterioară. Puterea exterioară poate veni din forţa financiară pe care o are o persoană, statutul social, din forţa fizică sau capacitatea de seducţie pe care o are. Cu toate acestea, există o legătură extrem de strânsă între puterea interioară şi puterea exterioară.

”Dacă nu ai putere interioară, nu poţi să ai nici putere exterioară. Dacă este să vorbim despre bani, ei îţi dau putere exterioară, dar dacă nu ai în interior un bun management al acestora şi o capacitate de control, îi vei pierde mai devreme sau mai târziu. Sunt de notorietate cazurile persoanelor care au obţinut moşteniri importante sau au câştigat la loto şi care au ajuns ulterior chiar mai săraci decât erau iniţial pentru că nu au avut în interior dezvoltată puterea interioară”, explică psihologul Stelian Chivu.

Mulţi dintre noi nu îşi folosesc puterea interioară pentru că nu ştiu prea multe despre aceasta, iar cei care ştiu, de multe ori nu acţionează pentru a o accesa atunci când au nevoie. ”Puterea interioară este, de fapt, o energie care odată conştientizată, accesată şi direcţionată către scopul dorit, atât cel interior, cât şi cel exterior, asigură împlinirea viselor, a scopurilor pe care persoana respectivă şi le-a propus”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Motivul pentru care nu ştim prea multe despre puterea interioară este pentru că informaţiile pe acest subiect nu sunt predate în şcoli, ele putând fi accesate doar printr-o documentare personală a celor interesaţi. Cei care fac acest lucru, constată că într-un timp relativ scurt scapă de foarte limitări, condiţionări, şabloane şi credinţe limitatorii.

”Una dintre cauzele care ne blochează accesul către propria putere interioară este autosabotarea prin programe mentale de genul <<nu pot>>, <<nu reuşesc>>, <<nu ştiu>>, <<e prea greu pentru mine>>. În cazul unor persoane există chiar o frică de a-şi identifica puterea interioară. Am avut pacienţi care aveau o teamă de a pătrunde în interiorul lor pentru că nu ştiau ce pot găsi acolo. Deci, aveau o frică de necunoscut, o teamă că ar putea găsi acolo ceva negativ”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Ne focusăm mai multe pe greşeli decât pe succese

Vorbim practic de o frică a multora dintre noi de a se cunoaşte aşa cum sunt, cu calităţi şi defecte. Preferă să îşi păstreze o imagine bună despre ei înşişi, chiar dacă aceasta nu este de multe ori reală, de teamă să nu descopere aspecte negative sau traume, ce i-ar forţa apoi să muncească pentru a le depăşi.

”Acest gen de putere poate fi identificată fizic în ADN-ul fiecăruia dintre noi printr-un simplu examen de laborator. În ADN-ul nostru este puterea tuturor strămoşilor noştri, vorbim de acea putere subtilă, informaţională, care vine pe linia genetică de la părinţi., bunici. Când vreau să îmi accesez puterea interioară, este necesar să mă conectez la informaţiile care vin din arborele meu genetic. Puterea noastră interioară o include, evident, şi pe cea a strămoşilor, dar noi nu ştim să o accesăm. Tocmai de aceea este bine să ne raportăm mai întâi la puterea strămoşilor pentru a ne putea accesa puterea interioară. Totul ţine de exerciţiu, de exersare”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Mulţi dintre noi nu reuşesc să îşi acceseze puterea interioară pentru că se lasă influenţaţi mai mult de greşelile pe care le fac decât de succesele pe care le au. De altfel, dacă suntem întrebaţi care este ultimul succes şi ultima greşeală pe care am făcut-o, majoritatea vor avea tendinţa să se focuseze mai degrabă pe aspectele negative decât pe cele pozitive.

Pentru a putea accesa rapid puterea interioară este necesar să urmăm câţiva paşi. Mai întâi trebuie să devenim conştienţi de aceasta, apoi să o identificăm fizic în noi şi ne conectăm ulterior la ea. ”Sediul puterii interioare este în abdomen, în plexul solar. Există şapte forme de manifestare ale puterii interioare. Este puterea de adaptabilitate, puterea sexuală, puterea de vindecare, puterea iubirii, puterea cunoaşterii, puterea mentală şi puterea divină. Sunt cele şapte forme de manifestare ale puterii interioare”, explică psihologul Stelian Chivu.

Puterea interioară trebuie trăită, simţită fizic, expansionată şi folosită armonios de către fiecare din noi în viaţa de zi cu zi. Şi asta pentru că puterea interioară poate fi folosită şi în sens distructiv, ceea ce, evident, nu este de dorit.

Cum ne protejăm puterea interioară

La fel de important este să ne şi protejăm puterea interioară. În funcţie de mediul în care ne aflăm, este necesar să adoptăm câteva măsuri simple de protecţie. De pildă, dacă suntem într-un grup de persoane agitate, trebuie să ne protejăm emoţional, în sensul de a nu ne lăsa angrenaţi în mixtura de emoţii negative cu care încearcă să ne influenţeze. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care interacţionăm cu persoane care au gânduri negative.

”Dacă nu mă protejez, voi pierde mult din puterea interioară sau ea va fi folosită în direcţii pe care nu le doresc, de regulă acestea fiind negative. Dacă totuşi avem emoţii sau gânduri negative, conştientizăm acest lucru şi le schimbăm. Concret, dacă avem un program negativ, conform căruia nu reuşim să ne sculăm dimineaţa la ora pe care ne-o dorim sau credem că suntem mereu ghinionişti, schimbăm pur şi simplu acest scenariu cu unul pozitiv, iar puterea noastră interioară se va manifesta imediat”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Un alt aspect important este să ne apreciem mai mult propria persoană, fără să devenim narcisişti, dar şi să ne asumăm responsabilitatea propriilor fapte şi a stărilor pe care le avem. Este bine să folosim permanent instrumente care să ne ajute să evoluăm, nu să involuăm. De pildă, dacă avem de ales între pesimism şi optimism, cred că opţiunea noastră este evidentă. Trebuie, de asemenea, să fim permanent sinceri cu noi înşine şi să recunoaştem deschis când nu suntem pregătiţi să facem un lucru sau altul

”Când devenim conştienţi de puterea noastră interioară, nu o vom mai da oricui. Poate părea ciudat, dar puterea interioară nu trebuie dăruită. Aceasta trebuie identificată, folosită şi amplificată de către fiecare dintre noi. Din păcate, mulţi dintre noi îşi oferă puterea interioară, bazându-se aproape exclusiv pe faptul că ajutorul trebuie să vină doar din exterior. La fel de important este să ne activăm speranţa care există în noi. Mulţi pacienţi cu care lucrez nu mai speră la nimic bun, nu au un scop în viaţă şi mulţi sunt tineri. Lucrez cu ei pentru a-şi identifica calităţile pe care le au, în funcţie de care îşi găsesc apoi şi ţelul, menirea lor în viaţă. Trebuie să învăţăm să ne bazăm pe noi înşine în primul rând, pentru că altfel vom aştepta mereu ca ajutorul să vină din exterior, iar puterea interioară nu se va manifesta. Ce trebuie să se înţeleagă este că puterea interioară este singura putere reală pe care o avem”, concluzionează psihologul Stelian Chivu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite