Profa de Facebook. O braziliancă dă lecţii de voluntariat la Galaţi
0Melissa Takeda a ajuns pe malul Dunării prin intermediul unui proiect pus în practică de AIESEC. Preţ de o lună, tânăra a ajutat o fundaţie să se facă mai vizibilă pe reţelele de socializare.
Melissa Takeda este studentă la Universitatea din micul oraş Franca, dar s-a născut şi a crescut în aglomeratul oras su-american Sao Paolo.
A ajuns la Galaţi la sfârşitul lunii iunie în cadrul unui proiect „Perform", derulat de AIESEC Galaţi şi în cadrul căruia studenţi din străinătate ajută ONG-uri româneşti cu diverse planuri de marketing care să le ajute să devină mai vizibile pe piaţă. Are statut de voluntar şi lucrează exemplar spunând că, în ţara ei, voluntariatul este foarte bine dezvoltat.
Foto: Melissa Takeda se simte bine la Galaţi
Sigur, am putea întreba de ce trebuie să vină cineva tocmai din Brazilia să-i înveţe pe reprezentanţii ONG-urilor româneşti să-şi facă imagine pe reţele de socializare când ar putea să facă acest lucru un student din Galaţi ?
Răspunsul îl primim repede de la preşedintele AIESEC Galaţi, Roxana Golăes.
„Cei mai mulţi tineri studenţi din Galaţi nu vor să audă de voluntariat. Ei au nevoie de bani, de aceea preferă slujbe «part-time». Mai mult, există unii părinţi care chiar le recomandă fiilor şi ficelor lor să refuze voluntariatul", spune Roxana.
Revenind la voluntara braziliană trebuie să spunem că ea a ajuns la „Alternativa Civică", o asociaţie care ajută tinerii să-şi arate şi să-şi promoveze talentele în sport, arte plastice sau tehnici de supravieţuire.
Melissa avea sarcina precisă de a a promova activităţile organizaţiei pe reţele de socializare precum Facebook sau Twitter.
„Când am plecat din ţara mea, prietenii mi-au spus că nu voi găsi oameni foarte amabili în Europa. Vreau să vă spun că am rămas şocată: am fost primită cu mare căldură", spune tânăra sud-americană.
A muncit gratuit ore întregi, a făcut afişe, le-a distribuit pe mii de conturi, a răspuns mesajelor, totul pentru a le arăta reprezentanţilor ONG-urilor din Galaţi şi din România că voluntariatul trebuie să facă parte din societate.
Nu există pădure fără uscături
A păţit şi lucruri mai puţin plăcute, la Galaţi. Într-o plimbare pe Faleză, s-a întâlnit cu câţiva copii, care i s-au adresat în româneşte. Văzând că nu ştie româneşte, copiii au început să arunce cu pietre după ea.
Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 11 august. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, la preţul unic de 1,4 lei.