Focşani: Trăsura-taxi a fost vedetă la petrecerea liceenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Trăsura-taxi a fost vedetă la petrecerea liceenilor
Focşani: Trăsura-taxi a fost vedetă la petrecerea liceenilor

Un grup de adolescenţi a tocmit atelajul pentru a face o supriză originală unei colege cu ocazia aniversării. Şapou: Caleaşca franţuzească fabricată în anii 40, care circulă de ieri prin oraş, a lansat un nou trend: petrecerea cu trasură.

Noua modă în materie de fiţe la onomastici în rândul elevilor este teatrul labirint, la care se merge musai cu trăsura.
Ieri, Liviu Vieru a profitat de faptul că în Focşani a fost ”lansată” o trăsură pe post de taxi şi i-a făcut iubitei lui, Alexandra, o surpriză cu ocazia împlinirii vârstei de 17 ani.

Sărbătorita a avut parte de o petrecere surpriză. A fost întâmpinată acasă  de colegele şi prietenele ei deghizate în personajele din „Cenuşăreasa”, iar în rolul principal a fost chiar ea.

image



Cu haine de epocă împrumutate de la adevăraţii actori ai teatrului, petrecăreţii au pus în scenă piesa, impecabil.
”Cenuşăreasa”, adică Alexandra,  s-a costumat în prinţesă şi a fost dusă la bal cu trăsura recent autorizată de primărie pentru a circula în regimde taxi.

image

Totul s-a petrecut cu ajutorul dat de Zâna cea Bună şi bagheta ei fermecată, personaj întruchipat de una dintre colegele fetei, Roxana Stoian.

Întoarcere în timp

Balul a fost pregătit într-o sală de clasă a Liceului Pedagogic, cel la care învaţă majoritatea prietenilor Alexandrei şi ai lui Liviu. Aici, conform poveştii, Cenuşăreasa şi-a pierdut pantoful şi aşa şi-a găsit prinţul, pe Liviu.

Costumat în ofiţer de pe vremea lui Cuza, prinţul a plimbat-o pe Cenuşăreasă pe străzile oraşului cu trăsura albă, sub privirile plăcut surprinse ale trecătorilor.

image


„Totul a fost o surpriză de ziua mea pentru că de fapt teatrul labirint aşa se joacă, pe nepregătite. Sunt foarte fericită că, de ziua mea, prietenul meu s-a gândit să mă plimbe cu trăsura ca pe timpuri pe care noi nu le-am prins”, ne-a spus sărbătorita.

Cel mai încântat de poveste a fost însă, culmea, nu sărbătorita, ci iubitul ei, Liviu, cel care a planificat totul.
„Noi simţim teatrul labirint. Practic acesta nu se joacă, ci mai mult se simte şi asta îmi place cel mai mult. Trăsura a picat mănuşă pe ce aveam de gând să fac. Am zărit-o pe stradă şi o dată am alergat după ea ca să vorbesc cu birjarul pentru a o închiria. Până la urmă am reuşit”, ne-a spus cu mandrie tânărul.

Caleaşca, la dispoziţia tuturor

Trăsura care a dus-o pe Alexandra la bal este originală, fiind fabricată la Paris, în 1940, epocă în care plimbarea cu caleaşca era o modă ce făcea o stilată concurenţă automobilului. Trăsura a fost de curând autorizată să circule pe străzile Focşaniului, în regim de taxi.

image

Plimbarea cu caleaşca, amenajată evident pentru promenadă, are un tarif special: 50 de lei pe oră şi 1.000 - 1.500 de lei  pentru mirii care doresc să o închirieze pentru cununia religioasă. Ieri, a fost prima zi când atelajul a a fost pusă în circulaţie şi a avut cei dintâi clienţi. Numărul de telefon la care puteţi suna pentru închirieri este 0765. 311. 231.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite