Judecătorul Adrian Toni Neacşu, contestat de magistraţii din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii mehedinţeni au cerut revocarea membrilor CSM Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe, pentru că „au acceptat jocuri de culise”.

În timp ce în ţară instanţele votează în lanţ revocarea membrilor CSM Cristi Dănileţ, Alina Ghica, Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban, magistraţii Tribunalului Mehedinţi s-au pronunţat vineri seară pentru revocarea altor doi membri ai CSM, respectiv focşăneanul Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe. În opinia celor 31 de judecători care au votat pentru revocare, din cei 35 participanţi la vor, Neacşu şi Neagoe au avut o activitate necorespunzătoare în CSM.

Site-ul „Lumea Justiţiei” redă motivele pentru care Tribunalul Mehedinţi a decis revocarea celor doi magistraţi din CSM.

„Cei doi judecatori au fost perceputi ca fiind fara reactie in ceea ce priveste modul de solutionare a problemelor ce intereseaza in mod real sistemul judiciar, acceptand jocuri de culise confirmate chiar de catre unii membri CSM.

Aceeasi lipsa de reactie a fost sesizata in ceea ce priveste acuzele de politizare a CSM in conditiile in care aceasta institutie este garantul independentei sistemului judiciar, atitudine de natura a ingrijora cu privire la capacitatea Consiliului Superior al Magistraturii de a-si indeplini rolul constitutional.

Astfel, lipsa de comunicare si de transparenta manifestat de cei doi membri pe parcursul exercitarii mandatului in contra celor insusite in proiectele de candidaturi reprezinta o abdicare de la angajamentul luat in fata judecatorilor in momentul depunerii candidaturilor pentru alegerea in calitatea de membri CSM.
Alaturi de aceasta atitudine netransparenta, fiecare dintre cei doi membri nu a reusit sa colaboreze cu ceilalti membri CSM ceea ce a condus la o lipsa de coeziune a Consiliului Superior al Magistraturii ca organ colegial, acestea fiind percepute ca o renuntare de la principiile de impartialitate si echidistanta ce guverneaza activitatea Consiliului Superior al Magistraturii ca for reprezentativ al magistraturii.

Consideram ca a fost incalcata obligatia esentiala a unui magistrat, aceea potrivit careia comportamentul magistratului trebuie sa fie mai mult decat impartial, intelegandu-se prin aceasta ca in activitatea desfasurata nu trebuie sa permita nici macar crearea unei aparente ca aceasta impartialitate ar putea fi afectata.

Desi prin proiectele asumate de catre membrii Consiliului Superior al Magistraturii si-au stabilit ca obiectiv eliminarea scandalurilor si a conflictelor de interese, in prezent se poate constata ca aceste aspecte negative se regasesc tot mai des.

Cei doi reprezentanti ai tribunalelor au dovedit ca nu au capacitatea de a crea o echipa, ajungandu-se la momentul actual intr-un blocaj ce afecteaza grav interesele sistemului judiciar”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite