Arhitectul Ion Mincu, comemorat de Sf. Nicolae la Focşani la 100 de ani de la moartea sa

Arhitectul Ion Mincu, comemorat de Sf. Nicolae la Focşani la 100 de ani de la moartea sa

Bustul arhitectului Ion Mincu se află în apropierea Teatrului "Mr. Gh. Pastia"  Foto: Direcţia pentru Cultură

La Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii va fi oficiată la ora 12.00 o slujbă de pomenire a marelui arhitect, organizată la iniţiativa Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul 2012 este Anul „Arhitect Ion Mincu”. Ordinul Arhitecţilor din România în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea a derulat acţiuni şi proiecte de promovare a patrimoniului cultural specifice stilului arhiectural neoromânesc, iniţiat de arhitectul focşănean Ion Mincu.

Un eveniment interesant a fost Expoziţia de fotografie de Victor Velculescu ”MINCU - UN SECOL ÎNAINTE”. Un alt eveniment deosebit petrecut în Anul Arhitect Ion Mincu este primirea lui Mincu, ca membru postmortem al Academiei Române, în cadrul adunării generale a membrilor din ziua de 15 noiembrie 2012.

Un moment de mare intensitate emoţională ce va marca Anul Arhitect Ion Mincu este slujba de pomenire oficiată de părintele ieromonah Iustin Marchiş, în biserica Mănăstirii Stavropoles (la restaurarea şi întregirea căreia a lucrat Arh. Mincu), Str. Poştei nr. 4 din Bucureşti, în data de 6 decembrie 2012, la ora 12.15.

O slujbă de pomenire se va săvârşi în acelaşi timp în oraşul natal al lui Ion Mincu, Focşani, la Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii, organizată la iniţiativa Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Vrancea. Anunţul este şi o invitaţie către public şi în special pentru arhitecţi de a participa, la comemorarea celor 100 de ani (6 decembrie 1912) trecuţi de la moartea arhitectului.

citeste totul despre: