Focşani: Strada Constituţiei are, în loc de asfalt, gropi pline cu apă şi noroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ar trebui să se bucure de străzi moderne ancorate în secolul XXI, cei 100 de focşăneni care locuiesc pe strada Constituţiei trăiesc cu impresia că încă sunt în Evul Mediu.


Când ies pe poartă calcă exact în bălţile până la gleznă de pe stradă. Riscă să îşi scrântească picioarele în gropi iar dacă au maşină, trebuie să facă slalom printre celelalte maşini parcate pe marginea străzii riscând astfel să le acroşeze, şi printre mormanele de beton ridicate pe mijlocul şoselei în jurul canalelor de scurgere. Şi nici măcar nu are canalizare.

Pietre în geam

Localnicii de pe strada Constituţiei se plâng că le intra apa de pe stradă în curte pentru că reţeaua de canalizare a fost acoperită cu pietriş iar noile canale sunt mult prea înalte faţă de nivelul şoselei.

Oamenii îşi lasă seara maşinile pe alte străzi asfaltate din apropiere pentru a evita eventuale reparaţii la service-uri auto.
„Este groaznic cu apa asta. Mereu avem râu în loc de stradă pentru că acele canale de pe marginea străzii au fost acoperite când au început lucrările iar cele din mijloc sunt cu vreo 15 cm mai înalte faţă de şosea. Când trec maşinile cu viteză îmi vin pietre în geam şi mi-l sparg. Vecinii nici nu îşi mai parchează maşinile aici, le lasă la asfalt pe alte străzi”, ne-a spus revoltată Gica Rojoc, o localnică din zonă.


Se pare că strada Constituţiei nu va fi reabilitată prea curând.

„Această stradă a fost inclusă în proiectul de asfaltare a celor 50 de străzi. Au fost începute lucrările în urmă cu ceva timp dar au fost abandonate din lipsă de fonduri”, ne-a declarat Mirela Andrei, de la Biroul de Presă al Primăriei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite