3000 de absolvenţi de liceu din Vrancea, aşteptaţi să se înscrie la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examenul de Bacalaureat bate la uşă
Examenul de Bacalaureat bate la uşă

Înscrierile pentru sesiunea iunie-iulie au debutat astăzi şi se vor încheia vineri, 31 mai. Primul examen al Bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Începând de astăzi şi până vineri, 31 mai, absolvenţii claselor a XII-a, dar şi cei care nu au promovat în anii din urmă examenul de Bacalaureat sunt aşteptaţi să se înscrie pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de maturitate.

În Vrancea, oficialii Inspectoratului Şcolar se aşteaptă ca 3000 de candidaţi să se înscrie la examen. Bacalaureatul 2013 va debuta pe data de 10 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi are loc evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile.

Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Mai puteţi citi:

Jumătate din liceenii vrânceni nu sunt pregătiţi pentru Bacalaureat

Singurul vrâncean înscris la sesiunea specială a Bacalaureatului nu s-a mai prezentat la examen

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite