De unde au oltenii bani? S-au construit anul trecut mai multe clădiri rezidenţiale ca în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele oferite de Institutul Regional de Statistică Dolj arată că în Oltenia s-au eliberat anul trecut 3.688 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, cu 29 mai mult ca în 2009, an în care criza economică nu „muşcase“ atât de tare din România.

Cifrele Institutului arată că oltenii o duc bine atunci când vine vorba de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale. Campioni la construit rămân doljenii care au solicitat în 2010 nu mai puţin de 967 de autorizaţii. La o distanţă mică urmează vâlceanii care au depus fix 905 cereri.

Rău nu o duc nici locuitorii judeţului Olt care au intenţionat în 2010 să construiască 722 de ansambluri rezidenţiale, urmaţi de gorjeni cu 693 de cereri depuse. Pe ultimul loc se situează judeţul Mehedinţi cu 401 de asambluri rezidenţiale în plan.

Datele sunt invers proporţionale cu cifrele de afaceri înregistrate în judeţele Olteniei. Pe parcursul lui 2010, comparativ cu 2009, indici valorici ai cifrei de afaceri din Oltenia au înregistrat scăderi considerabile în trei din cinci judeţe.

În judeţul Mehedinţi cifra de afaceri a scăzut cu 26,3 la sută, iar în Gorj cu 3,7 procente. Pe lista cu cifre negative se regăseşte şi judeţul campion la construcţii de clădiri rezidenţiale, Doljul, cu o scădere de 2,2 la sută. Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în Olt (25,1 la sută) şi Vâlcea (16,9 la sută).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite