Craiova: Tot mai mulţi tineri îşi doresc să devină jandarmi
0La compartimentul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj au fost luaţi în evidenţă până în prezent 112 tineri care au optat pentru una din instituţiile militare unde se pregătesc viitorii jandarmi.
"Tot mai mulţi tineri se arată interesaţi să urmeze o carieră în domeniul militar. Cei înscrişi până acum au optat pentru Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"Bucureşti, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni", ne-a spus lt. Ion Ţapu, ofiţer relaţii publice în cadrul IJJ Dolj.
Cei care au fost luaţi în evidenţă şi doresc să susţină examenul de admitere, mai au timp până luni, 20 iulie 2009, ora 16.00, să completeze dosarul de candidat pe care îl vor depune la compartimentul Resurse Umane al IJJ Dolj.
Mâine este ultima zi de înscriere a candidaţilor.
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ ale M.A.I. – arma Jandarmi – curs de zi, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi până la 1 august 2009; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.
De asemenea, candidații trebuie să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate.
Studenţii şi elevii beneficiază pe durata şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ de gratuitate la cazare, masă, asistenţă psihologică şi medicală. Ei mai beneficiază de gratuități transport la şi de la domiciliu în vacanţă, asigurarea unei solde lunare, învoiri şi permisii. Perioada de şcolarizare este de trei ani pentru cei ce vor să devină ofiţeri şi de doi ani pentru cei care urmează cursurile şcolilor de subofiţeri. După absolvire, aceştia vor primi repartiţie în unităţile Jandarmeriei Române.