Craiova: Carnea, tăiată din meniul bolnavilor de la Spitalul Filantropia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Carnea, tăiată din meniul bolnavilor de la Spitalul Filantropia
Craiova: Carnea, tăiată din meniul bolnavilor de la Spitalul Filantropia

De aproape două săptămâni, persoanele internate la Spitalul Filantropia mănâncă doar preparate din legume. Conducerea spitalului promite că va rezolva problema în cel mult o lună.

Vasilica Dinu, 56 de ani, internată de trei zile la Spitalul Filantropia, este nemulţumită că nu a mai pus gura pe o bucată de carne de câteva zile. Bătrâna, venită din comuna Melineşti, ne povesteşte că s-a hrănit doar cu ciorbă de potroace, orez fiert, ceai, musaca etc. "Nici nu sunt saţioase. Trebuie să înghiţi numai codri de pâine, ca să te ridici sătul de la masă. Într-adevăr, este la fel prin multe spitale, nu mă miră că aici nu am alimente la alegere", ne spune femeia. Stă pe o canapea de pe holul unităţii. lângă ea, o pungă de pufuleţi este pe terminate. Bătrâna ne mărturiseşte că a ales acest produs pentru că este gustos. "Şi acasă mănânc multă mămăligă. Pufuleţii sunt ieftini şi mulţi. Îi iau ca supliment alimentar", ţine să sublinieze doljeanca.

Managerul susţine că datoriile sunt problema

Managerul unităţii nu neagă faptul că la Spitalul Filantropia nu se mai serveşte carne de o bucată bună de vreme. "Avem datorii de peste 30 de miliarde lei vechi. Ca să le achtăm, a trebuit să fim mai economi, adică să tăiem din cheltuieli. Nu reducem din cantitatea hranei, ci scoatem unele alimente, ca să le înlocuim cu altele, mai ieftine, dar gustoase", a declarat dr. Alexandru Stoenescu, managerul Spitalului Filantropia.

Credeţi că aceste lipsuri din spitalele doljene vor dispărea vreodată?

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite