Craiova: Alcoolemia, probă de foc pentru şoferi. Doi beţivi la volan pe zi, captura poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi şoferi băuţi au fost aspru sancţionaţi
Toţi şoferi băuţi au fost aspru sancţionaţi

De la începutul anului, 509 conducători auto din Dolj au fost prinşi la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice Unii şoferi au refuzat să sufl e în fi olă şi le-au spus poliţiştilor că nu li se pare normal să rămână fără permisul de conducere pentru un pahar de vin.

Oamenii legii au intensificat controalele în trafic, iar toţi cei care au fost prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice au fost aspru sancţionaţi. Numărul şoferilor depistaţi băuţi la volan a crescut cu aproximativ 20 la sută faţă de anul trecut. „În primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii din judeţ au prins 509 doljeni în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice aflânduse sub influenţa băuturilor alcoolice“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

image

Luni de zile pentru rezultat

Şoferii prinşi băuţi la volan sunt duşi la Institutul de Medicină Legală pentru a li se recolta probe de sânge. Rezultatul ar trebui să ajungă la oamenii legii în cel mult 14 zile, însă poliţia nu mai are fonduri pentru a plăti la timp analizele. Aşa că unii conducători auto au de aşteaptat şi de câteva luni pentru a af la ce alcoolemie au avut în sânge. „Poliţia are să ne dea miliarde de lei vechi, bani pentru recoltarea de sânge la şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Noi însă nu am spus niciodată nu, iar atunci când au avut urgenţe le-am dat rezultatele. Dacă şoferii îşi plătesc singuri analizele, primesc rezultatul în termenul stabilit de lege“, a spus Roxana Zăvoi, directorul Institutului de Medicină Legală din Craiova.

image

Şoferii nu recunosc că au băut

 Majoritatea şoferilor opriţi în trafic nu au recunoscut că au băut peste măsură. Unii au declarat că au fost într-o vizită şi au băut un pahar de vin, iar alţii au refuzat recoltarea probelor de sânge, pe motiv că nu au consumat absolut nimic. „Şoferii trebuie să înţeleagă că din cauza alcoolului pot provoca un accident grav de circulaţie, chiar moartea cuiva“, a mai spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Roxana Zăvoi, directorul Institutului de Medicină Legală din Craiova, a mai spus că infracţionalitatea a crescut faţă de anul trecut cu aproximativ 30 la sută. „Acesta este doar începutul. În perioadă următoare o să fie şi mai rău“, a mai precizat Roxana Zăvoi. De la începutul anului, 509 conducători auto din Dolj au fost prinşi la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite