Mihaela Vrînceanu, director adjunct CSAS, urmărită penal. Ea este acuzată că făcea partea dintr-un grup infracţional organizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MIhaela Vrînceanu FOTO Observator
MIhaela Vrînceanu FOTO Observator

Directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Mihaela Vrânceanu, a fost pusă sub control judiciar. Ea este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu în formă continuată.

Medici, asistente, farmacişti, şefi de la Casa de Asigurari de sănătate Constanţa, toţi sunt suspectaţi că fac parte din reţeaua unui interlop care făcea bani grei din reţete fictive cu medicamente. 

Mihaelei Vrînceanu, în calitate de director adjunct din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, este acuzată de constituirea unui grup infracţional organiza şi abuz în serviciu.

În 2014, ea a aderat la gruparea infracţională constituită de Sgîrcitu Liliana Valentina şi Sgîrcitu Titi, în scopul comiterii de infracţiuni, iar în perioada noiembrie - decembrie 2014 a urgentat la solicitarea expresă a numitei Boboc Mirela aprobarea a două dosare pentru eliberarea gratuită a unor medicamente pentru pacienţi ce sufereau de boli cronice înscrişi în Programul Naţional de Sănătate şi anume în data de 14.11.2014 pentru pacientul "Stelică", dosarul fiind depus prin intermediul numitului Titică Marius, respectiv în data de 5.12.2014 pentru un alt pacient, creând astfel o situaţie de inferioritate pe temei de boală cronică necontagioasă pentru restul pacienţilor incluşi în program.

În perioada octombrie 2014 - martie 2015, aceasta a direcţionat pacienţi înscrişi în Programul Naţional de Sănătate către farmacia SC Ahmeya Pharm SRL administrată de Sgîrcitu Liliana pentru a le fi eliberate medicamentele prescrise pe reţetele gratuite, cauzând astfel o pagubă de natură patrimonială celorlalte farmacii din judeţ, prin îngrădirea dreptului pacienţilor de a-şi alege singurri farmacia de unde să îşi procure medicamentele.

În urma percheziţiilor făcute luni, în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea, care au vizat 25 de medici şi farmacişti suspectaţi că au decontat reţete false de medicamente pentru boli incurabile, iar după introducerea cardului de sănătate au eliberat prescripţii pe numele unor copii cu handicap, procurorii DIICOT au reţinut 13 persoane, iar pe numele altor cinci au dispus măsura controlului judiciar.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite