Farmacii de criză: medicamente mai ieftine pentru pensionarii din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciile renunţă la câteva procente din adaosul comercial pentru a-şi păstra cei mai importanţi clienţi, pensionarii.

Reducerile de minimum cinci procente par să fie soluţia găsită de administratori pentru a nu rămâne fără clienţii care le aduc cele mai mari profituri: persoanele de vârsta a treia.

Deşi funcţionează ca societăţi comerciale care obţin profit din adaosurile comerciale, proprietarii farmaciilor sunt dispuşi să facă şi compromisuri pentru a rămâne pe piaţă.

„În situaţia actuală, în care aşteptăm banii de la Stat de aproape un an, trebuie găsite soluţii viabile“, explică Cristina Petrov, administratorul de la Kyty Farm. În alte farmacii din Constanţa reducerea aplicată medicamentelor este de până la 7%.

Administratorii „farmaciilor de criză“ - aşa cum sunt denumite de pensionarii care îşi dau chiar şi ultimii bani pe medicamente - spun că oferta atrage clienţii şi îi fidelizează pe cei deja existenţi. „Este un plus oferit pacientului, un mod de a-l atrage“, spune managerul societăţii.

Orice bănuţ contează

Reducerile de până la 7% sunt aplicate tuturor medicamentelor, dar şi produselor de cosmetică sau suplimentelor alimentare, ce sunt eliberate fără reţetă medicală. În farmacia din zona Capitol a oraşului este aplicată o reducere de cinci la sută din preţul iniţial al produselor.

„Oferta este valabilă de aproximativ jumătate de an. Soft-ul farmaceutic permite calcularea discount-ului pentru client“, explică Cristina Petrov. Ea spune că pensionarii se simt avantajaţi, iar metoda a dat rezultate.

Reducere de 5 procente pentru pensionari practică şi farmacia Eurosantis Dumifarm din centrul oraşului, de pe strada Ştefan cel Mare nr. 49. De săptămâna trecută, pensionarii îşi pot cumpăra cu reducere de 5% reţetele prescrise de medic.

Aceeaşi reducere este aplicată şi de farmaciile Santis din zona Spitalului Judeţean Constanţa şi Antofarm, de pe Bulevardul Tomis.

Pentru a beneficia de reducerea oferită la medicamente, persoanele de vârsta a treia trebuie să aibă grija ca medicul lor de familie să bifeze pe reţetă rubrica în care este specificat că sunt pensionari.

Pentru medicamentele care se eliberează fără prescripţie medicală, vâstnicii trebuie să prezinte cuponul de pensie sau buletinul.

„Orice leu e bun“

Pensionarii spun că oferta farmaciilor este binevenită. „Imi dau aproape toată pensia pe medicamente pentru inimă şi tensiune. Orice leu care-mi rămâne în buzunar când ies din farmacie e bun“, spune Maria Mihai (68 de ani).

Pensionara crede că reducerile ar trebui aplicate şi în magazinele universale. Vasilică Enache (79 de ani) spune că îşi trimite nepoata la farmacie pentru a-i cumpăra medicametele de care are nevoie pentru a-şi trata diabetul, osteoporoza şi tensiunea oscilantă.

„Sunt client vechi al farmaciei de lângă Spitalul Mare. Îmi trimit copiii sau nepoţii cu reţeta de la medic şi cuponul de pensie, eu nu mai pot coborî“, explică bătrânul.

Vecinul bărbatului crede că reducerile sunt infime, dar binevenite. „Eu dau cam 200 de lei pe medicamente. Plec din farmacie cu o pungă întreagă. Cu reducere, îmi rămân cam 10 lei, pe care îi păstrez pentru pâine“, spune Tudor Nivaci (65 de ani).

Conform informaţiilor afişate pe pagina oficială a Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, în luna martie a anului trecut, în judeţ funcţionau 270 de farmacii.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite