Controale pe şantierul Autostrăzii Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul 20 - o construcţie complexă
Podul 20 - o construcţie complexă

În prima lună a anului 2011, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa au reluat controalele la Autostrada Cernavodă - Constanţa. Au vrut să verifice existenţa şi conformitatea documentelor de autorizare, de proiectare şi de calitate în execuţie.

Constructorul Astaldi lucrează la şase din cele şapte poduri de pe sectorul Medgidia - Constanţa, iar din cauza condiţiilor meteo nu se lucrează la drum, ci doar se execută lucrări de excavaţie în sectorul 198+780 km şi 199+200 km.

S-a rezolvat problema exproprierilor pe tronsonul Cernavodă - Constanţa de pe Autostrada Soarelui

„Controlul a dus la depistarea unor neconformităţi cum ar fi: temperatura exterioară era la data efectuării controlului de -4  grade Celsius şi s-a constatat că nu se aplică sistemul de management al calităţii în sensul că nu se respectă prevederile procedurii de lucru pe timp friguros, respectiv nu se ţinea la zi un registru meteorologic la fiecare punct de lucru, nu era întocmit un proiect de organizare a lucrărilor pe timp friguros şi nu erau întocmite documentele de calitate conform procedurilor de execuţie şi planului calităţii“, a declarat Christian Gigi Chiru, şeful IJC Constanţa.

Măsuri dispuse

Specialiştii IJC Constanţa au atras atenţia constructorului că până în luna martie ne aflăm încă în perioada teoretică de timp friguros, când se poate lucra numai cu luarea unor măsuri speciale. Ei au dispus dotarea de urgenţă a tuturor punctelor de lucru cu termometre şi ţinerea la zi a registrelor meteorologice, întocmirea proiectului de organizare a şantierului, ţinerea cu stricteţe a evidenţei lucrărilor executate pe timp friguros, urmărindu-se în mod special, realizarea calităţii lucrărilor.

Constanţa: Pe şantierul Autostrăzii Soarelui FOTO

Constanţa: Am testat primii doi kilometri de Centură

„Intenţionez să urmăresc îndeaproape termenele de execuţie a lucrărilor de construire a autostrăzii Cernavodă - Constanţa, precum şi respectarea cerinţelor de calitate pe etape de lucrări. Consider că, în felul acesta, putem garanta că lucrările efectuate sunt corespunzătoare şi vor rezista în timp“, a precizat Christian Gigi Chiru, directorul IJC Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite