Unde va fi industria IT a Clujului peste 5 ani? Răspunsul unui specialist: „Sper că măcar la nivelul la care este azi Berlinul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe scena Techsylvania: moderatorul Philip
Kandal (Telenav) şi reprezentanţii unor firme de IT din Cluj: Călin Văduva
(Fortech), Bogdan Herea (Pitech+Plus), Simon Obstbaum (Yopeso), Janos
Egly (Accenture)  FOTO: F. P.
Pe scena Techsylvania: moderatorul Philip Kandal (Telenav) şi reprezentanţii unor firme de IT din Cluj: Călin Văduva (Fortech), Bogdan Herea (Pitech+Plus), Simon Obstbaum (Yopeso), Janos Egly (Accenture)  FOTO: F. P.

„Încotro se îndreaptă industria IT din Cluj?“ a fost tema unei discuţii din şirul conferinţelor IT din cadrul Techsylvania. S-a ajuns la concluziile că industria IT a Clujului va creşte mult în următorii 5-10 ani, că va trebui să se pună accentul pe dezvoltarea de produse, că lumea IT din oraş va trebui să ajungă la un nivel ridicat, măcar la nivelul la care este acum Berlinul.

Moderate de Philip Kandal (Telenav), discuţiile la care au participat Călin Văduva (Fortech), Bogdan Herea (Pitech+Plus), Simon Obstbaum (Yopeso), Janos Egly (Accenture) s-au încheiat într-un ton optimist: peste 5 ani, Clujul va avea o industrie IT care se va dubla, va fi undeva la nivelul unde este azi Berlinul. Oraşul va avea multe poveşti de succes, adică companii vândute giganţilor din străinătate, şi, poate, companii listate la Nasdaq, o bursă electronică din SUA care tranzacţionează cel mai mare număr de acţiuni pe zi, comparativ cu celelalte pieţe de valori din Statele Unite.

”Sper că peste 5 ani Clujul va fi măcar la nivelul la care este azi Berlinul”, a spus Bogdan Herea, CEO şi fondatorul companiei Pitech+Plus, răspunzând  întrebării moderatorului Philip Kandal.
Simon Obstbaum de la Yopeso, o companie IT din Cluj, crede şi el că oraşul trebuie să ajungă la nivelul următor, să aibă mai multe exit-uri, adică reuşite. În opinia sa, acum, Clujul se descurcă destul de bine. ”În urmă cu câţiva ani nu era nimic, acum e un boom. Pentru Cluj văd un viitor strălucit. Fiecare are o şansă aici. Însă, Clujul trebuie să ajungă la următorul nivel”, a afirmat Simon Obstbaum.  
Cu toţii au fost de acord că trebuie parcurs drumul de la outsourcing la dezvoltare de produse aici, la Cluj, fapt care nu va fi simplu. Un alt factor care contează în IT este şi partea educativă, atât prezenţa universităţilor care oferă forţă de muncă calificată, cât şi implicarea companiilor de IT în programe şcolare prin care să perfecţioneze aptitudinile viitorilor angajaţi.

Techsylvania a început, la Cluj, sâmbătă, 6 iunie şi se încheie azi, 9 iunie.

Mai puteţi citi:

Antreprenorul Radu Georgescu, despre cum „să migrezi” din România în Silicon Valley. Scurtă prezentare la Techsylvania, în Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite