Gropile Buzăului: Strada Primăverii, ca după bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Primăverii
Strada Primăverii

Locuitorii se plâng de ani buni de aspectul acestei artere care arată ca o uliţă, plină de gropi, noroi şi mizerie

Vremea rea devine un coşmar pentru oamenii din Primăverii deoarece se văd nevoiţi să plece cu încălţăminte de schimb în sacoşă pentru a putea ajunge curaţi la şcoală sau la serviciu.

Dacă în Capitală, „Primăverii” este unul dintre cele mai scumpe şi luxoase cartiere, în Buzău strada cu acelaşi nume este doar o mahala. În ciuda numelui, aici nu miroase deloc a primăvară. Această stradă nu a fost niciodată asfaltată, iar oamenii se prăfuiesc dacă ies şi până la alimentara din colţ.

La fiecare ploaie artera devine un coşmar pentru locuitorii de aici. „Dacă plouă copiii noştri ajung la şcoală sau la grădiniţă plini de noroi. De când locuiesc eu aici nu am văzut asfalt şi nu înţeleg de ce Primăria ne lasă de izbelişte. Cred că sunt condiţii mai bune şi la ţară, noi ne murdărim şi dacă ieşim să cumpărăm o pâine”, ne-a spus Ionel Mitrache, un locuitor de 52 de ani de pe strada respectivă.

Chiar dacă această arteră face parte din cartierul Dorobanţi, care are străzi asfaltate, locuitorii de pe Primăverii văd bitumul doar atunci când merg pe celelalte străzi din zonă. Ei zilnic au de înfruntat gropi adânci, pline cu noroi şi apă, dar şi canale fără capac, un pericol permanent pentru şoferi dar şi orice alt trecător.„Seara nu prea e bine să circuli pe aici că rişti să îţi strici maşina. Nici ziua nu e recomandat, că sunt gropi, e o nenorocire de stradă”, spune Gigel Năstase.

Cei care trăiesc din copilărie pe strada Primăverii spun că nu au văzut niciodată asfalt în zonă şi consideră că singurul motiv pentru care nu s-au făcut investiţii  zonă este etnia lor. „Mereu ni s-a spus că se va asfalta, că va arăta a stradă normală şi până la urmă nu s-a făcut nimic. Nu înţeleg de ce ne lasă de izbelişte, pentru că suntem ţigani?”, se întreabă Nicu Istrate, un locuitor de 49 de ani.

Prioritară în 2011

Iniţial, de la Primăria Buzău s-a promis că se va asfalta strada Primăverii în această vară, însă, după finalizarea studiului de fezabilitate, lucrările au fost amânate pentru anul viitor. „Strada Primăverii va fi cuprinsă în planul de asfaltări de anul viitor, atunci când vom asfalta 100 de străzi în patru ani. Strada Primăverii va avea prioritate, la fel ca multe altele neasfaltate”, ne-a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic al Primăriei Buzău.
Plătesc impozit cam la fel ca cei din Centru

În ciuda condiţiilor jalnice în care trăiesc cei de pe strada Primăverii, locuitorii de acolo sunt taxaţi cam la fel ca cei din cartierele care beneficiază de toate utilităţile. Impozitele pe care ei le plătesc la municipalitate pentru locuinţele lor sunt aproape egale cu cele plătite de cei care stau în centrul oraşului. „Pentru o locuinţă de 100 de metri pătraţi situată pe strada Primăverii se percepe un impozit în valoare de 185 de lei, iar pentru o clădire cu aceeaşi suprafaţă în zona centrală se plăteşte suma de 193 de lei”, ne-a declarat Ion Gegea, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite