Vile pe bani publici, în Satul Francez
0pe şoseaua Nordului, pe care primăria intenţionează să le închirieze pe mii de euro.Potrivit directorului de investiţii din cadrul PMB, Bogdan şoşoacă, cei care au solicitat deja locuinţele
pe şoseaua Nordului, pe care primăria intenţionează să le închirieze pe mii de euro.
Potrivit directorului de investiţii din cadrul PMB, Bogdan şoşoacă, cei care au solicitat deja locuinţele sunt oameni de afaceri şi angajaţii marilor companii din Bucureşti, fiind dispuşi să plătească între 2.500 şi 5.000 de euro pe lună pentru noile case. "Nu văd nicio problemă în cheltuirea unor fonduri municipale pentru construirea în cartierul Francez. Este o investiţie pe care primăria şi-o va recupera cam în doi ani", explică şoşoacă. El crede că preţul chiriei va fi atât de mare din cauza dotărilor interioare ale apartamentelor.
Directorul a refuzat să dezvăluie valoarea investiţiei, pe motiv că licitaţia pentru desemnarea firmei care va elabora documentaţia necesară începerii lucrărilor va fi deschisă peste trei zile.
Tinerii căsătoriţi mai au de aşteptat
Justificarea reprezentanţilor municipalităţii pentru fentarea din nou a zecilor de mii de tineri care aşteaptă o locuinţă de ani de zile pe listele primăriei este simplă: pentru ei nu este loc. "Ne apucăm să facem un cartier cu locuinţe pentru tineri doar dacă avem un spaţiu suficient de mare, iar acum nu avem aşa ceva", este de părere Bogdan şoşoacă, directorul de investiţii al PMB. El recunoaşte însă că nicio familie de tineri căsătoriţi cu un venit onorabil lunar nu s-ar putea nici măcar apropia de viitoarele case de închiriat. "Cei interesaţi de vilele de pe şoseaua Nordului sunt tot cei care locuiesc în prezent acolo, adică cei cu bani", susţine angajatul Primăriei Municipiului Bucureşti. În schimb, Direcţia de Investiţii se laudă cu eforturile pe care le face municipalitatea ca bucureştenii mai puţin avuţi să poată locui undeva. Cea mai recentă sforţare este construirea pe fostele ansambluri de blocuri de apartamente din zona Mărăşeşti-Nerva Traian. Când vor fi gata şi acelea, nu se ştie, dar cele opt vile şi cele două blocuri a câte 14 apartamente fiecare vor fi construite în cel mult un an şi jumătate.
Plan vechi de un an
Satul Francez a fost construit pe vremea primarului Crin Halaicu, în urma asocierii dintre Primăria Capitalei şi "Bouygues", companie franceză care a investit în World Trade Center. Locaţia a fost iniţial destinată expatriaţilor, însă, după ce WTC a început să fie dator la stat, Satul a fost preluat inţial de AVAS, într-un final ajungând în administrarea primăriei. În aceste condiţii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat încă de anul trecut proiectul construirii acestor vile în interiorul complexului rezidenţial.