Bucureşti: Pasajul pietonal Unirii, redeschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pietonală în pasajul de corespondenţă de la Piaţa Unirii a fost reluată azi-dimineaţă începând cu ora 5.00. Acesta a fost redeschis după aproximativ trei săptămâni de lucrări de renovare, timp în care cei care circulau cu metroul erau nevoiţi să iasă la suprafaţă pentru a schimba.  

Bucureştenii care călătoresc zilnic cu metroul pe la Piaţa Unirii şi sunt nevoiţi să mai şi schimbe, sunt cei mai fericiţi că s-au terminat lucrările. Începând de astăzi, aceştia nu vor mai face legătura între cele două staţii de metrou, Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2, pe la suprafaţă. Lucrările au luat sfârşit, scările rulante au fost înlocuite şi sunt funcţionale.

„Mă bucur că au terminat lucrările. Era enervant ca în fiecare dimineaţă să ies la suprafaţă, să stau la trecerile de pietoni pentru a ajunge la acealaltă gură de metrou. Şi sper să funcţioneze mult timp de-acum încolo scările rulante“, a spus Teodor Costea, un bucureştean care merge zilnic cu metroul la serviciu.

„Se răceşte vremea şi trebuie să se circule normal“
Pasajul pietonal a fost închisla 16 august pentru executarea unor lucrări de modernizare şi reconfigurare şi pentru înlocuirea scărilor rulante. Încă de atunci, legătura dintre cele două staţii de metrou s-a făcut pe la suprafaţă, fără taxarea suplimentară a călătorilor.

„Începând cu ora la care pleacă primul tren, călătorii pot traversa pasajul pietonal. Am finalizat lucrările, iar condiţiile actuale ne permit să reluăm circulaţia prin el, mai ales că vremea se va răci iar oamenii trebuie să circule ca atare“, a spus Gheorghe Udrişte, director general Metrorex. Până la sfârşitul anului 2011, Metrorex şi-a propus să modernizeze 79 de scări rulante, iar bugetul pentru aceste lucrări de renovare şi înlocuire se ridică la aproximtiv 16.000.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite