FOTOGALERIE: În jurul lumii, pe bicicletă. Australianul Chris Roach şi-a propus să înconjoare Pământul pedalând 100.000 kilometri în opt ani. A ajuns şi în România
0Chris Roach, un inginer australian, şi-a propus să călătorească în jurul lumii pe două roţi. Ajuns în România, unde s-a s-a declarat surprins de contrastele tipic naţionale
La cei 30 de ani ai săi, Chris Roach, un inginer australian din Newcastle, a dat munca într-o multinaţională pe o călătorie cu bicicleta în jurul lumii. Din pasiunea de a cunoaşte oameni şi locuri. Călătoria sa a început acum aproape 4 ani. În tot acest răstimp, a străbătut 42 de ţări şi a traversat Munţii Himalaia pe două roţi. Patru luni le-a petrecut în pustiul nepalez, alte şase în India. A muncit pe câmpurile Chinei şi trei luni a stat la o mănăstire budistă din Cambodgia. Spune că în drumeţiile lui a avut nenumărate experienţe care l-au marcat şi l-au schimbat.
„Oamenii sunt peste tot aceeaşi”
Cel mai mare câştig în urma călătoriei sale iniţiatice este convingerea conform căreia cei mai frumoşi oameni sunt cei care au cele mai puţine lucruri materiale de oferit. „Oamenii sunt peste tot aceeaşi. Când călătoreşti atât de mult, îţi dai seama că diferenţele sunt doar aparente. De obicei mă feresc de oraşele mari, pentru că majoritatea metropolelor sunt identice pentru mine. Eu călătoresc să cunosc oameni adevăraţi, care nu ţi-au pierdut respectul pentru oameni şi natură. Aceasta este bogăţia reală pe care o are Pământul”, spune tânărul.
CLICK aici pentru a vedea imagini din expediţia australianului
Australianul spune că a ales bicicleta ca mijloc de transport pentru că te lasă să te bucuri de mediul înconjurător. Te poţi opri oricând şi oriunde, iar satisfacţia că te deplasezi eficient doar cu ajutorul forţei proprii îţi dă avântul necesar să pedalezi mai departe"
CLICK aici pentru a vedea mai multe fotografii din expediţia australianului
În drumul său în jurul lumii, temerarul a ajuns şi în România, unde va petrece două săptămâni. Ce l-a uimit? Contrastele dintre sat şi oraş. Pe de o parte sărăcia întâlnită în sud-estul ţării, iar pe de alta uşurinţa cu care locuitorii Capitalei îşi afişează bogăţia. E curios să vadă Bucovina şi Maramureşul, locuri despre care a auzit că acolo s-ar păstra cel mai bine tradiţiile.
Cel mai impresionant moment al călătoriei sale de până acum a fost în podişul tibetan, unde, după două luni de mers prin pustietate, a conştientizat cât de neînsemnaţi suntem în comparaţie cu minunile şi eternitatea naturii.
Banii necesari călătoriei – adică 30.000 dolari – i-a obţinut muncind trei luni în Australia. Acest buget i-a fost suficient pentru cei patru ani de călătorie prin Asia, dar odată ajuns în Europa ştie că lucrurile se vor schimba. Intenţionează să lucreze pentru şase luni în vestul Europei. Această soluţie i-ar asigura venitul necesar continuării călătoriei sale pe continentul African.
CLICK PE FOTOGRAFII pentru a vedea mai multe imagini
Planul său este să parcurgă cu bicicleta 100.000 kilometri pe toate cele şase continente şi crede că va termina această aventură incredibilă în opt ani. Până acum a parcurs doar 47.000 de kilometri. Pentru fiecare kilometrul parcurs, tânărul vrea să pună deoparte un dolar pe care să-l doneze unei organizaţii nonguvernamentale care luptă împotriva sărăciei în Asia şi Africa.