Bucureşti: Aiyana Lee Anderson, o mică Beyoncé cu origini româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii august, micuţa artistă a cântat în Parcul Crângaşi din Capitală melodia „Amazing Grace“, pe care a dedicat-o regelui muzicii pop, Michael Jackson. Din păcate, nu a mai apucat să-l cunoască pe star.

Mai citeşte şi:
Iuliana Balteş, medicul care te învaţă să devii adult

Omagiu pentru Michael Jackson pe ritmurile piesei „Beat It“

Andrei Gheorghe a creat o poezie folosindu-se de Twitter
Petre Flueraşu, bucureşteanul care scrie poezie japoneză
Luciana Grosu, tânăra poetă îndrăgostită de fantastic
Elisabeta Pricop, ucraineanca îndrăgostită de graiul românesc
Mihaela Georgescu- până la 22 de ani a fost numai şefă
Vicenţiu Ciorbaru a fost premiat de NASA pentru o staţie pe Lună
Bogdan Tătăroiu, de profesie olimpic la informatică

Alina Stoica face broşe din nasturi şi din lut polimeric

Mama ei, Nicole Anderson (fostă Formescu), este o compozitoare celebră, născută în Bucureşti, dar care s-a stabilit în Marea Britanie după Revoluţia din 1989. Nicole îşi aminteşte cum a descoperit talentul fiicei ei, de la o vârstă foarte fragedă.

„Ea «cânta» de când avea câteva luni. Atunci când imprimam o piesă, iar ea avea câteva luni, venea şi trăgea de microfon. Şi o lăsam să găngăne. Îi plăcea şi stătea liniştită şi găngănea în microfon. Mai apoi, la vârsta de doi ani şi jumătate, am început să imprim melodii cu ea, iar Aiyana deja făcea diferenţa, ştia că imprimarea este imprimare, iar joaca este joacă. La trei ani şi jumătate am imprimat primul ei album“.

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Aiyana a făcut şi modeling. Până la vârsta de trei ani, ea a câştigat deja premii la competiţiile de modeling pentru copii. „De la şapte luni face modeling şi a câştigat şi trei concursuri“, povesteşte mama Aiyanei.

Compune muzica şi versurile melodiilor ei


La doar patru ani, Aiyana a obţinut Premiul Compozitorilor din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii, pentru compoziţia melodiei „Stars“.

„Ea a compus tot, şi muzica şi versurile, dar a şi interpretat-o. A luat această diplomă deoarece Uniunea compozitorilor a considerat-o ca fiind primul copil care a compus o piesă la vârsta de patru ani“, a explicat mama ei.

Nici nu împlinise vârsta de cinci ani, şi Aiyana a obţinut premiul I la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare din Nürnberg, Germania, tot cu melodia „Stars“, la categoria Creaţie. Primul ei album, intitulat „Who I Am“, s-a vândut în aproximativ un milion de exemplare în Europa.

Emisiune radiofonică transmisă la Boston

Aiyana prezintă o emisiune la radio, în Boston, intitulată „Aiyana Lee’s Hour“ (Ora Aiyanei Lee). „Ea transmite din Londra, în Boston, o dată pe săptămână, sâmbăta noaptea, între orele 23.00 şi 24.00. Ea a avut invitaţi celebri, precum Connie Talbot“, a explicat Nicole Anderson.

Connie Talbot este o interpretă din Marea Britanie, născută în anul 2000, care a fost decoperită în cadrul programului de televiziune „Britain’s Got Talent“, la doar şapte ani.

Producătorul emisiunii ei de la radio, Frank, a aranjat ca Aiyana să se întâlnească cu Beyoncé şi a chiar vorbit cu tatăl acesteia. „Tatăl lui Beyoncé i-a trimis un e-mail de felicitare şi i-a spus că este o mică Beyoncé şi că îi aminteşte de fiica lui“, a povestit Nicole.

Proiecte în România

Împreună cu mama ei, Aiyana a susţinut un concert la 8 august, în Parcul Crângaşi, din Sectorul 6. La 27 august, a mai susţinut un recital în Amfiteatrul „Mihai Eminescu“ din Sectorul 2, eveniment organizat prin intermediul celui mai cunoscut chitarist român de peste hotare, A.G.Weinberger.

„Am primit două propuneri ca să scoatem un album în România, cu Aiyana, dar încă nu ştiu ce va ieşi din aceste proiecte“, a dezvăluit mama cântăreţei.

Profil
Numele: Aiyana Lee Anderson
Născută: 7 decembrie 2000, la Londra
Familie: Mama ei este Nicole Anderson (Formescu), o compozitoare de origine română, care s-a stabilit în Anglia. Tatăl ei este Jimmie Ray Ruffin, producător muzical american. Are o căţeluşă pe nume Tinkerbell.
Experienţă:
A obţinut premiul I la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare din Nürnberg, Germania, la vârsta de 4 ani şi jumătate. A mai obţinut Premiul Compozitorilor din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii, la vârsta de 4 ani, pentru compoziţia melodiei „Stars“. „Ea a compus tot, şi muzica şi versurile şi a interpretat-o“, a spus mândră mama ei, Nicole Formescu.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-a plăcut în România?
Aiyana Lee: Este cald şi este mai frumos aici, faţă de Londra. Toată lumea vorbeşte mai mult aici şi oamenii sunt mai iubitori.

Ai vrea să locuieşti în România? Să te stabileşti aici?
Aiyana Lee: Nu... Mie îmi place să locuiesc la noi în ţară. Să stau cu mami. Mie îmi place să stau acolo, în Londra.

Ce-i place
Îi place să danseze, să înoate şi să practice Kung Fu. Are deja patru centuri la Kung Fu: galbenă, verde, albastră şi mov. „Face Kung Fu de când era mică“, a spus mama ei, Nicole. „Îmi plac aventurile de zi cu zi, mai ales atunci când merg cu mama într-un loc nou. Îmi place să merg în staţiunea Mamaia. Iubesc toate animalele. Iubesc şi câinii, mai ales că am o căţeluşă pe nume Tinkerbell, care are şi ea un site“, explică Aiyana.

Ce nu-i place
Sunt puţine lucruri pe care le detestă, asta pentru că este o fire veselă şi optimistă. Totuşi, ar vrea să poată face în aşa fel încât să nu mai fie frig şi să nu mai plouă la Londra.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite