PORTRET Dănuţ Oprea este director tehnic la FC Braşov şi doctorand în sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare jucător de la Oţelul Galaţi este, din această vară, noul director tehnic de la FC Braşov şi face echipă pe banca tehnică a „stegarilor" cu Daniel Isăilă.

Până în prezent, munca depusă de Dănuţ Oprea şi-a pus amprenta în mod pozitiv asupra evoluţiei „galben-negrilor", FC Braşov debutând cu dreptul în noua ediţie de campionat.

Îl cunoşteam foarte bine pe Dani Isăilă şi am ţinut permanent legătura cu el. Ca jucător mi-am dorit totdeauna să ajung la FC Braşov, dar nu am reuşit.

Sunt fericit că mi s-a oferit ocazia să antrenez o echipă cu nume din România şi nu am stat pe gânduri atunci când mi s-a propus să vin la Braşov", a precizat Oprea.

Este propriul lui model

Dănuţ Oprea a evoluat 13 ani la Oţelul Galaţi, dar jucat şi în Germania, la Dinamo Berlin, sau în Ungaria, la ETO Gyor. Cariera de antrenor şi-a început-o la Dunărea Galaţi, în liga secundă.

Am propria filozofie despre antrenorat. Ca jucător am avut multe de învăţat de la tehnicieni cu nume, dar nu am niciun model, încerc să implementez propriul stil la echipele pe care le antrenez.

Pun mare preţ pe disciplină, atât în teren, cât şi în afara lui, dar important este să existe şi un respect reciproc între antrenor şi jucător. Sunt apropiat de jucători, sunt chiar prietenul lor, dar vreau ca ei să-şi dea viaţa pe teren", se caracterizează Oprea.  

Directorul tehnic al „stegarilor" a vorbit şi despre obiectivele pe care le are la formaţia de la poalele Tâmpei: „Ne-am propus să formăm la Braşov o echipă competitivă, care să se bată de la egal la egal cu orice grupare din Liga I.

Nu avem un obiectiv pe termen lung, ne propunem doar să câştigăm fiecare meci în parte, iar la final vom trage linie. Avem în echipă băieţi muncitori, profesionişti şi sunt sigur că vom avea evoluţii bune în acest sezon", a concluzionat fostul fotbalist gălăţean.

 Întrebări şi răspunsuri

Băiatul dumneavoastră vă poate călca pe urme?

Rareş are 12 ani, este fundaş central şi căpitan la juniorii de la Oţelul Galaţi. Eu încerc să nu mă implic prea mult în activitatea lui, întrucât nu vreau să aibă pe umeri o presiune suplimentare. A fost exclusiv alegerea lui să facă fotbal şi îmi cere sfaturi de multe ori.

Ce nu vă place la fotbalul românesc?

Problemele fotbalului românesc pornesc de la centrele de copii şi juniori. La acest capitol suferim enorm, iar dacă situaţia nu se va remedia la acest nivel nu vom avea baza necesară pentru a produce fotbalişti de valoare.

PROFIL

Născut. 2 septembrie 1972, Săveni, judeţul Botoşani.

Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Doctorat anul II, la Chişinău.

Familie. Căsătorit, are un băiat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite