Firmă braşoveană, premiată la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul caselor din lemn este preluat de la americani
Modelul caselor din lemn este preluat de la americani

O companie braşoveană este singura firmă românească premiată la Bruxelles în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor.

Compania braşoveană JirmaN Engineering este singura firmă din ţara noastră premiată la Bruxelles la Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2010, care a avut loc în perioada 25 mai - 1 iunie. Firma braşoveană se ocupă cu proiectarea caselor de lemn, cunoscute şi sub numele de case americane sau canadiene - case din lemn chertat, case din bârne, ansambluri de joacă pentru copii, din lemn rustic, foişoare, pavilioane.
Softurile produse de companie ajută la executarea proiectelor. Firma efectuează breviare de calcul pentru elemente structurale şi include în proiect note de calcul pentru ferme, pene, grinzi, căpriori, stâlpi, pereţi din structură conform Eurocod 5.
Eugeniu Lisnic, antreprenorul care controlează compania, spune că s-a gândit să deschidă o firmă în acest domeniu gândindu-se că lemnul este resursa viitorului pentru construcţii. „Ideea a plecat după ce am terminat facultatea. Am căutat să creez şi să dezvolt conceptul ecologic al caselor, să găsesc materiale durabile şi regenerabile. Business-ul l-am început în urmă cu 2 ani", a spus Lisnic, citat de bzb.ro, care a investit pentru demararea afacerii doar 300 de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite