Alex Chipciu este cel mai tânăr titular de la FC Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 21 de ani, Alexandru Mihai Chipciu a ajuns un jucător de bază la FC Braşov, fiind titular incontestabil în primele trei etape ale sezonului.

Transferat la 17 ani şi jumătate la formaţia de la poalele Tâmpei, tânărul fotbalist a fost considerat totdeauna unul dintre jucătorii cu reale calităţi, de perspectivă, din lotul „galben-negrilor". Însă, ţinând cont că până în acest sezon la FC Braşov a fost o concurenţă acerbă pe posturi, Alex a primit puţine şanse şi nu a avut posibilitatea să se impună. Pasiunea tânărului mijlocaş pentru fotbal s-a născut în urmă cu circa 13 ani, fotbalistul, originar din Brăila, fiind legitimat, la vârsta de opt ani, la echipa Dacia Unirea din localitate.

Îmi plăcea foarte mult fotbalul şi mă jucam toată ziua cu prietenii în faţa blocului. Părinţii au fost alături de mine şi m-au sprijinit atunci când le-am spus că vreau să merg la fotbal. De la Dacia Unirea Brăila am ajuns, la 14 ani, la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin. Apoi, la 17 ani am ajuns în Giuleşti şi am jucat un meci pentru Rapid. Asta se întâmpla chiar în ianuarie 2007, iar Dinu Gheorghe se despărţea în acea perioadă de Rapid, iar dânsul m-a luat la FC Braşov", îşi aminteşte Alex, care vorbeşte şi despre acomodarea la poalele Tâmpei.

 „Mi-a fost greu la început, întrucât eu eram junior, iar la echipă erau mulţi jucători cu experienţă. Pe atunci, FC Braşov era în liga secundă, iar antrenor era Mihai Stoica. La început am avut evoluţii bune şi eram chiar titular. Ulterior, odată cu venirea lui Răzvan Lucescu s-au adus şi jucători de valoare şi am pierdut contactul cu prima echipă. Cu toate aceste, pot să spun că Răzvan Lucesu m-a ajutat foarte mult în carieră. El vorbea foarte mult cu mine după antrenamente şi mă ajuta să înţeleg multe lucruri", a precizat Chipciu.

image

Debutul în Liga I

Alex Chipciu a debutat în Liga I pe data de 6 mai 2010, la un meci FC Braşov - Gloria Bistriţa, din returul sezonului trecut. În acea partidă, „stegarii" au câştigat cu 6-0, iar Alex a marcat golul cu numărul cinci al braşovenilor. „Nu o să uit niciodată acele momente şi mă bucur foarte mult că mi s-a oferit şansa de a evolua la această echipă", a menţionat tânărul fotbalist.

Acesta a vorbit şi despre primele etape ale actualului sezon şi obiectivele pentru viitorul apropiat: „Totdeauna m-am pregătit bine şi am încercat să fac meciuri cât mai bune. Am avut şi norocul să fiu antrenat de tehnicieni foarte valoroşi şi mă bucur că am reuşit să nu dezamăgesc în acest debut de campionat. Sunt conştient că trebuie să muncesc şi mai mult de acum înainte, pentru a mă ridica la înălţimea aşteptărilor. Sper să terminăm în prima parte a clasamentului la finalul sezonului".

Întrebări şi răspunsuri

Cum este antrenorul Daniel Isăilă?

În primul rând este foarte apropiat de jucători şi le acordă multă încredere. Isăilă are mult din stilul lui Răzvan Lucescu, ştie foarte bine cum să motiveze un jucător în momentele cheie. Echipa are o organizare foarte bună cu el pe bancă şi nu lasă nimic la voia întâmplării într-un meci de fotbal.

Care sunt coechipierii cu care te înţelegi cel mai bine?

În primul rând, toţi suntem ca o familie şi nu se face absolut nicio diferenţă. Toţi respectăm şi suntem respectaţi, suntem foarte buni prieteni atât pe teren, cât şi în afara gazonului. Însă, cel mai bine mă înţeleg cu cei de vârsta mea, sau cei care sunt la echipă din 2007, cum ar fi Dedu, Mateiu, Voicu, Oros sau Cristescu.

Ce-i place

„Ador în vacanţe să merg acasă, la familie, la Brăila. Mă simt foarte bine atunci când merg cu prietenii la pescuit. Îmi plac foarte mult filmele şi mă uit aproape neîncetat la ele. Dramele sunt favoritele mele. În acelaşi timp, îmi place tenisul de câmp, dar mai mult să-l urmăresc la televizor".

Ce nu-i place

„Îi detest pe cei care mint cu neruşinare, indiferent de situaţie, pentru a-şi crea un avantaj sau pentru a profita de naivitatea altor persoane. În general, nu-mi place să pierd şi vreau să termin primul la orice concurs la care iau parte".

Profil

Născut. 18 mai 1989, Brăila.

Studii. Absolvent al Colegiului Tehnic „Mircea Cristea", Braşov.

Familie. Părinţi, are o soră mai mică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite