Botoşani: Copilul „adoptat” în Italia locuieşte cu mama sa din luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Copilul „adoptat” în Italia locuieşte cu mama sa din luna ianuarie
Botoşani: Copilul „adoptat” în Italia locuieşte cu mama sa din luna ianuarie

 Bunica micuţului de un an şi şapte luni susţine că nepotul său a fost luat de mamă şi că de mai bine de jumătate de an locuiesc împreună

Răsturnare de situaţie în cazul băieţelului de un an şi şapte luni născut în Italia pentru care s-a primit o notificare privind adopţia sa. 

 După ce ieri, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copiilor au anunţat că autorităţile italiene au dispus deschiderea procedurii de adopţie, astăzi specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost informaţi de bunica micuţului că acesta locuieşte cu mama sa de mai bine de jumătate de an.

Iniţial,  specialiştii au demarat o anchetă pentru a identifica o soluţie pentru reaptrierea minorului şi plasarea sa la un asistent maternal  profesionist.  Planurile DGASPC au fost date peste cap de declaraţiile Elenei Herţanu, bunica micuţului. „ Copilul este din luna ianuarie cu mama sa care acum are 19 ani”, a precizat bătrâna.  Rezultatele anchetei efectuate astăzi au fost trimise atât ANPDC cât şi Oficiului Român pentru Adopţie pentru a vedea dacă minorul figurează pe lista copiilor daţi spre adopţie.

Citiţi şi "Copil adoptat în Italia fără ştirea părinţilor"

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite