Botoşani: Spălătoria auto l-a curăţat de 3.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşăneanul Cătălin Stavără s-a ales cu autoturismul curat, dar stricat. Angajaţii spălătoriei au distrus câteva componente electronice ale maşinii. Reparaţiile costă 3.000 de lei.

Cătălin Stavără, proprietarul unui Volkswagen Touran, a vrut să-l facă „lună“ înainte să plece în concediu. Şi-a lăsat maşina la o spălătorie auto din Zona Industrială, iar când s-a întors să-şi recupereze maşina a avut o surpriză neplăcută.

„Nu cerusem spălarea motorului, dar când am ajuns avea motorul spălat, iar maşina nu mai pornea. A venit patronul şi a chemat un mecanic care a reuşit să o pornească“, a povestit păgubitul. Cu speranţa că era doar o „hachiţă“ trecătoare a maşinii, botoşăneanul a mers acasă. Ulterior, n-a mai reuşit s-o pornească. S-a întors la spălătorie, a discutat cu patronul şi au mers împreună la un service specializat, unde un electrician i-a pus un diagnostic sumbru.

Au spălat motorul până n-a mai mers

Maşina are un modul electronic ars. „S-a ars de la apa şi siliconul care a ajuns la el. Numai de la spălat se putea întâmpla aşa ceva“ i-a spus electricianul care a precizat că repararea maşinii ar costa 3.000 de lei.

Când a auzit cât are de plătit pentru reparaţia maşinii, patronul spălătoriei a refuzat să mai dea banii şi a încercat să-l intimideze pe păgubit. I-a făcut reclamaţie la Poliţie pentru ameninţări.

„Noi am încercat să ne înţelegem cu el, dar a venit şi a început să ne ameninţe. Să ne dea în judecată şi să dovedească că este vina noastră. Noi nu plătim nimic“, susţine administratorul spălătoriei.

Cazul va fi soluţionat acum de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, care a înregistrat sesizarea lui Stavără. „Astăzi va pleca o echipă în control la spălătorie. Dacă se dovedeşte că ei sunt vinovaţi de daunele suferite de autoturism, vor plăti integral. Dacă îţi duci maşina la spălat, ei trebuie să îţi asigure toate condiţiile şi să o returneze în aceeaşi stare şi cu toate bunurile“, a declarat Alexandru Zarug, şeful OPC.

Ce mai puteţi păţi la spălătorii
Cazul lui Cătălin Stavără nu este singular. Mai mulţi botoşăneni s-au trezit cu probleme după ce au apelat la serviciile aceleiaşi spălătorii. „Eu am dus maşina şi am găsit-o cu bateria descărcată şi fără huse. Cei de acolo au spus că au crezut că husele trebuiau aruncate. Un alt prieten a trebuit să îşi repare o portieră, după ce angajaţii spălătoriei au rupt două mânere“, a declarat Iulian Covată, un alt client.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite