Ce trebuie să conţină pacheţelul pentru la şcoală al copilului tău? Fructul, obligatoriu atunci când înlocuim o masă principală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachetul pentru şcoală ar trebui să conţină un senvici şi un fruct FOTO: bravonet.ro
Pachetul pentru şcoală ar trebui să conţină un senvici şi un fruct FOTO: bravonet.ro

Cum putem să ne asigurăm că copilul nostru mănâncă şi la şcoală alimente sănătoase care îl ajută să crească şi să aibă energie? Pacheţelul de acasă este o bună metodă de a ne asigura că cel mic are parte de alimente sănătoase atent alese şi la şcoală. Nutriţioniştii ne recomandă însă să facem aceste pachete împreună cu copilul, pentru a alege alimentele preferate de cel mic.

Dacă unele şcoli au încheiat contracte de catering cu firme specializate, asigurându-le astfel celor mici un prânz sănătos şi atent ales, cei mai mulţi dintre părinţi trebuie să se ocupe ei de alimentaţia de la şcoală a copilului.

Ce ar trebui să conţină acest pacheţel, astfel încât să fie sănătos pentru cel mic şi mai ales să fie consumat cu plăcere de copil? Ei bine, nutriţioniştii spun că din pacheţel nu poate lipsi un fruct proaspăt. De asemenea, pachetul poate să conţină un senvici cu pâine integrală şi o bucată de brânză şi legume, dar şi o mână de seminţe neprăjite. Nutriţioniştii spun că putem să punem în pachet şi legume proaspete.

Mărimea pacheţelului depinde de programul copilului

Mărimea pachetului pentru şcoală diferă în funcţie de programul copilului. Dacă acesta termină cursurile la ora 12:00, atunci senviciul e de preferat să fie mai micuţ şi să nu fie însoţit de un fruct sau de seminţe.

Dacă însă copilul are de stat mai mult la şcoală, iar programul său se prelungeşte după prânz pachetul trebuie să înlocuiască o masă principală şi trebuie să conţină un senvici mai mare, legume proaspete şi eventual un fruct.

„E crucial să vorbim cu copilul înainte de a face pachetul şi să-l întrebăm ce şi-ar dori să mănânce la şcoală. Degeaba îi punem ceva în pachet ce considerăm sănătos, dacă nu îi place, pentru că nu îl va consuma”, explică doctorul Mădălina Indrie, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi specialist în obezitate.

Potrivit medicului Mădălina Indrie, nu putem să convingem un copil să mănânce anumite alimente sau legume decât cu pasiv. Produsul trebuie prezentat copilului, consumat în prezenţa lui, după care aşteptăm până când decide singur să îl consume.

De asemenea, nutriţionistul nu recomandă dulciurile în pachetele pentru şcoală nici măcar pe cele făcute în casă. Acesta mai spune că la copii funcţionează foarte bine imitaţia, astfel că dacă 2-3 colegi merg cu un pachet sănătos la şcoală, vor fi şi ei mai tentaţi să ceară acasă aşa ceva.

Vă mai recomandăm:
 

Cum ne omoară inima zahărul, uleiul, margarina şi carnea. Colesterolul „rău” şi „moartea albă” cresc riscul de infarct chiar şi la tineri - explicaţiile medicilor

Cât de sănătoasă este, de fapt, terapia cu apă pe stomacul gol? Medicii demontează toate miturile legate de consumul apei

Mituri şi adevăruri despre ouă. Când sunt „bombă“ nutritivă şi când ne otrăvesc. Ouăle din supermarket, pericol pentru sănătate pe termen lung

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite