Cât de sănătoasă este, de fapt, terapia cu apă pe stomacul gol? Medicii demontează toate miturile legate de consumul apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii spun că nu contează dacă bem paharul cu apă pe stomacul gol sau după ce am mâncat FOTO: semneletimpului.ro
Medicii spun că nu contează dacă bem paharul cu apă pe stomacul gol sau după ce am mâncat FOTO: semneletimpului.ro

O terapie care s-a născut tocmai în Japonia face furori în mediul virtual. „Terapia japoneză cu apă” presupune consumarea unui pahar cu apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Medicii spun că „efectele” acestei terapii nu au fundament ştiinţific şi că este doar o „exagerare” a unui lucru extrem de banal şi normal.

„Terapia cu apă” promite să devină un trend în alimentaţie şi diete. Aceasta provine din Japonia şi presupune consumul unui pahar cu apă zi de zi, imediat ce te-ai trezit, pe stomacul gol. Filosofia acestei terapii este explicată şi de Kudica.ro

Medicii nutriţionişti însă nu sunt convinşi de această terapie, pe care o numesc o „exagerare” a unui lucru extrem de banal şi normal cum ar fi consumul de apă.

„Să bei un pahar cu apă dimineaţa şi unul seara este o practică bună, mai ales pentru cei care nu simt senzaţia de sete. Se feresc astfel de deshidratare. Să numeşti un pahar cu apă pompos „terapia japoneză” e puţin exagerat. Nu trebuie să vină japonezii să ne spună să bem apă”, explică Mădălina Indrie, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi specialist în obezitate, cu o experienţă de aproape 10 ani în domeniu.

Teoriile acestei terapii potrivit căreia, apa ar avea rol de medicament pentru mai multe afecţiuni destul de serioase, sunt şi ele demontate de medicul Mădălina Indrie, care susţine că un pahar cu apă nu are cum să amelioreze cancerul, artrita, tuberculoza sau gastrita.

„Apa ne ajută să ne hidratăm corect, cum ne ajută mai multe tipuri de lichide pe care le consumăm pe parcursul zilei. Nu are importanţă dacă bem paharul cu apă pe stomacul gol sau mâncăm înainte, beneficiile sunt aceleaşi. Important e să bem apă de fiecare dată când simţim senzaţia de sete”, mai spune medicul Mădălina Indrie.

Apa este cu atât mai importantă la bebeluşi şi vârstnici întrucât se deshidratează mai repede. De asemenea, consumul unei cantităţi mai mari de apă ajută sportivii să nu se deshidrateze şi ne fereşte de aceleaşi probleme pe toţi indiferent de vârstă în sezonul cald.

Vă mai recomandăm:

Mituri şi adevăruri despre ouă. Când sunt „bombă“ nutritivă şi când ne otrăvesc. Ouăle din supermarket, pericol pentru sănătate pe termen lung

Zece alimente pe care ar trebui să le evităm în supermarket. Bombele calorice şi E-urile cele mai periculoase




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite