Primarul oraşului Dărmăneşti, Constantin Spiridon, plasat în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bacău

Primarul oraşului Dărmăneşti, Constantin Spiridon, plasat în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bacău

Primarul oraşului Dărmăneşti va sta în următoarea lună arestat la domiciliu

Astăzi, magistraţii Curţii de Apel din Bacău au decis schimbarea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu pentru primarul oraşului Dărmăneşti, Constantin Spiridon, acuzat de luare de mită dar şi pentru Costia Marin şi Laurenţiu Zberianu, care conduc firma Andersen Consulting, acuzaţi de date de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

După două luni de arest în celula Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, primarul din Dărmăneşti, Constantin Spiridon şi consultanţii Marin Costia şi Laurenţiu Zberianu au fost astăzi eliberaţi. Pe 4 februarie, Tribunalul Bacău a dispus aceeaşi măsură a arestului preventiv, care a fost astăzi infirmată prin decizia judecătorilor Curţii de Apel Bacău, care a decis plasarea lor în arest la domicliu, pentru următoarele 30 de zile. „Instanţa ne-a admis astăzi contestaţia, iar clientul meu, primarul Constantin Spiridon, a fost plasat în arest la domiciliu“, a spus avocatul Gabriel Ioniţă. 

Potrivit soluţiei ei au următoarele obligaţii: „Să se prezinte la judecătorul de camera preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. Să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii şi martorii Rotaru Valentina şi Popovici Maria. Desemnează Poliţia mun. Iaşi pentru supravegherea inculpaţilor Costia Marin şi Zberianu Laurenţiu şi Poliţia oraşului Dărmăneşti, jud. Bacău pentru supravegherea inculpatului Spiridon Constantin. În conformitate cu prevederile art. 221 al. 4 C .p .p . atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea – credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune plasarea de îndată din arest preventiv în arest la domiciliu a inculpaţilor Costia Marin, Spiridon Constantin şi Zberianu Laurenţiu, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi preventiv în alte cauze“. 

citeste totul despre: