Teatrul de Vară din Bacău, fără spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea a fost renovată  în urmă cu aproape doi ani, dar îi lipseşte sistemul de sonorizare. Montarea acestuia e gata în octombrie. Cel puţin două luni trebuie să mai treacă până când băcăuanii se vor bucura de evenimente culturale în clădirea modernizată.

Încă o vară fără Teatru de Vară. De asta au avut parte băcăuanii la aproape doi ani de când clădirea Teatrului de Vară a fost renovată din temelii cu 9,5 milioane de lei.
Deşi clădirea a fost inaugurată cu fast la sfârşitul lunii octombrie 2009, cu un spectacol de muzică, teatru şi film, acela a rămas singurul eveniment găzduit de Teatrul de Vară. Motivele care au dus la „ţinerea pe tuşă“ în toţi aceşti ani a clădirii a fost lipsa unui sistem de sonorizare şi a avizului de funcţionare de la pompieri. Asta chiar dacă, în proiectul iniţial, afişat şi pe site-ul Primăriei Bacău, datele stau cu totul altfel.

Planuri de toamnă

„În anul 2010 se vor realiza lucrările de alimentare cu energie electrică, rezervorul de incendiu şi sonorizarea, în valoare estimată de 6.000.000 de lei. Termen de finalizare 30 octombrie 2010“, se arată în planurile iniţiale de modernizare a Teatrului de Vară.

În aceste condiţii, până la sfârşitul verii, băcăuanii nu vor vedea spectacole în aer liber. În urmă cu aproximativ o lună a început montarea mult râvnitului sistem de sonorizare, dar mai trebuie să treacă timp până când totul va fi în regulă. „Probabil că Teatrul de Vară va fi funcţional la mijlocul lunii octombrie. Se lucrează acum la montarea sistemului de sonorizare. Dacă pe timpul verii nu s-au putut ţine spectacole, asta nu înseamnă că din toamnă clădirea nu va putea găzdui evenimente“, a spus Dragoş Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

În ultimii doi ani administraţia locală s-a plâns că nu are bani pentru a cumpăra echipamentul necesar, iar acum, când a reuşit să găsească fonduri, nu mai ştie cât a costat noua investiţie. „Chiar nu ştiu cât a costat sonorizarea. Important este că a fost cumpărată“, a mai spus Luchian. Singura estimare posibilă este cea făcută în baza ofertelor primite de Primăria Bacău de la firmele care amenajează scene, unde preţul pentru o astfel de investiţie depăşeşte 100.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite