Îngrăşământul de flori, noul drog legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un plic cu îngrăşământ de flori şi pentru ţigări cu amestec de plante, cei interesaţi sunt dispuşi să dea între 25 şi 200 de lei.

Patronii de weed-shopuri au găsit o modalitate de a fenta ordonanţa Guvernului, care la jumătatea lunii februarie a interzis comercializarea a 36 de plante halucinogene. Aceştia au studiat lista şi au decis că îşi pot derula în continuare afacerile. Patronii au găsit alte droguri uşoare cu care să-i „ameţească“ pe tineri. În momentul de faţă, patru astfel de magazine îşi aşteaptă clienţii în oraş.


Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău spun că-i verifică des, dar că până acum nu au depistat nimic ilegal. „La toate aceste unităţi au fost efectuate controale şi s-a constatat că nu se comercializează produse etnobotanice din categoria celor interzise. Au fost ridicate mai multe probe şi nu sunt suspiciuni“, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Cei care se ocupă de aceste magazine susţin că se caută îngrăşământul de bonsai sau orice alt îngrăşământ de flori şi ţigările cu amestec de plante aromate. „Consum aşa ceva de când au apărut magazinele. Dacă se închid găsim foarte uşor pe internet. Nu văd nimic rău în asta. Decât să prizez alte prostii, mai bine fumez îngrăşământ de flori“, a spus Mircea C., elev în clasa a XII-a. Atât în magazine, cât şi pe paginile de internet cele mai solicitate produse sunt Flower Power, Bonzai, 69, Jamaican Gold şi Purple Stunk. Preţul unui pliculeţ porneşte de la 25 de lei şi poate ajunge şi la 200 de lei, în funcţie de gramaj.

Consumatorii au avut nevoie de medici
Că afacerile cu plante halucinogene s-au reluat şi-au dat seama şi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău, după ce mai mulţi tineri ameţiţi de drogurile uşoare au ajuns în atenţia acestora. „Medicii de la UPU ţin evidenţa acestor cazuri. Din luna martie şi până acum au fost cam şapte cazuri. Toate au fost rezolvate în unitatea de urgenţă, fără să fie necesară internarea pacienţilor în Secţia de Psihiatrie a spitalului“, a declarat Natalia Jicmon, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe.

Bacău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite